Top 10 načina da osvježite stari namještaj

0
Top 10 načina da osvježite stari namještaj

Top 10 načina da osvježite stari namještaj

Ponekad se svi želimo riješiti starog, dosadnog namještaja, ali naš proračun može biti ograničenje. Međutim, to ne znači da svom namještaju ne možete dati novi, svježi izgled. Na primjer, možete koristiti elegantan navlake za namještaj da prikrijete trošenje ili čak upotrijebite vlastite kreativne DIY vještine kako biste promijenili estetsku privlačnost svog doma.

Stoga ćemo u ovom članku podijeliti s vama deset najboljih načina za ažuriranje i osvježavanje starog namještaja, a da ne napravite rupu u džepu. Nastavi čitati!

1. Zamijenite spojnice

Možete promijeniti brave ili čak ručke svog ormarića ili ladice kako biste im dali jedinstven izgled. Možete se odlučiti za elegantne brončane ili staklene ručke za moderan izgled.

2. Obojite svoj stari namještaj

Ako želite prikriti sve tragove i ogrebotine dok ažurirate svoj namještaj uz proračun, bojanje je najbolja opcija. Možete se odlučiti za boju koja nadopunjuje druge komade dekoracije, obično gole ili čak tamne boje najbolje odgovaraju.

3. Koristite Washi trake

Ovaj način zahtijeva vaše osnovne umjetničke vještine i minimalan trud, međutim, ovaj način funkcionira najbolje ako je vaš namještaj već u dobrom stanju. Možete koristiti bilo koju Washi traku živih boja za izradu geometrijskih oblika, kao što su trokuti i kvadrati na svom namještaju za profesionalni završetak.

4. Idite na unutarnje graviranje

Svoj drveni ili čak kožni namještaj možete gravirati tehnikom zvanom spaljivanje drva uz pomoć pirografske olovke. Iako nije teško, još uvijek možete potražiti vodič na YouTubeu kako biste bolje razumjeli. Ako ste potpuno neiskusni, matrica vam može pomoći da dobijete savršen, elegantan izgled.

5. Boja za osvježenje vaše stare drvene stolice

Također možete uljepšati svoje stare drvene stolice tako da ih obojite u živopisne boje poput žute, crvene ili čak svijetlo plave. To vam može pomoći i da svoju dnevnu sobu učinite živahnijom. Za moderan dvobojni izgled možete obojiti samo polovicu nogu.

Top 10 načina da osvježite stari namještaj

6. Koristite ljepljivu plastiku za namješten izgled

Ako želite suvremeni izgled mramora za svoj namještaj, možete se odlučiti za jeftinu metodu kupnjom i lijepljenjem ljepljive plastike na bilo koju površinu kao što su radne ploče, police za knjige ili stolovi.

7. Napravite svoj stolić za kavu ili pomoćni stolić

Da biste ažurirali svoj stolić za kavu ili pomoćni stolić, možete postati umjetnički i imati šablonu po svom izboru s bojom u spreju. U slučaju da se radi o jednobojnom stolu, možete obojiti samo noge. Druga mogućnost je da stavite šablonu na vrh stola i obojite je sprejom za elegantan izgled.

8. Stilizirajte svoj stari namještaj tapetama

Možete dobiti cvjetne, osnovne ili čak apstraktne stilove tapeta koje mogu biti idealne za prikrivanje mrlja dok osvježavaju izgled. Možete rezati i koristiti tapete prema veličini vašeg namještaja, kao što su kuhinjske ladice, police, komoda ili stalak za knjige.

9. Zamijenite noge svog namještaja

Iako vam se može činiti suptilnim, može djelovati čarobno na vaš dekor. Ovaj će zadatak biti lakši ako vaš namještaj (stol, kauč ili stolice) ima noge na vijke. Mat nogavice možete zamijeniti elegantnim, ili čak mat boje jarkim i obrnuto.

10. Dubinsko čišćenje

S vremena na vrijeme, sve što je vašim sofama potrebno je dubinsko čišćenje. Ako mislite da se boja promijenila ili izgleda previše dosadno, ne morate trošiti bogatstvo. Potrebna vam je samo kvalitetna otopina za čišćenje i usisavač kako biste svom starom namještaju udahnuli život.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar