Deset načina da postanete fit koristeći svakodnevne predmete

6
Deset načina da postanete fit koristeći svakodnevne predmete

Dok smo još uvijek u izolaciji, možda se pitate na koje načine možete postati fit koristeći ništa više od predmeta oko vlastitog doma. Ovaj popis sadrži deset sjajnih ideja koje koriste stvari koje bi gotovo svatko trebao imati i s kojima se gotovo svatko može početi slagati. Pa zašto ne biste obukli donji dio trenirke i krenimo po kući u potrazi za stvarima koje će nam pomoći da ostvarimo one novogodišnje fitness odluke…


Stepenice

Stepenice

Osim ako ne živite u bungalovu, trebali biste imati barem nekoliko koraka za vježbanje. Od jednostavnog hodanja gore-dolje što više možete do iskoraka, možete napraviti mnoštvo sjajnih malih vježbi na stepenicama, ali pazite da ne pretjerate, pogotovo ako ih imate puno. Ako ste zabrinuti da biste mogli pasti niz njih, zašto se ne držite samo prva 2 ili 3 koraka.

Lager vrčevi za vodu ili mlijeko

Lager vrčevi za vodu ili mlijeko

Jeste li znali da velika boca mlijeka može držati čak 10 funti težine? Zašto ne upotrijebite jedan ili čak dva od njih kako biste dobro vježbali svoje ruke. Jednostavnim izvođenjem nekoliko biceps ponavljanja možete pretvoriti ta „bingo krila“ u kamenje u samo nekoliko kratkih tjedana.

Stolice

Stolice

Bilo da se radi o kauču ili samo stolici za blagovaonicu, pomoću njih možete odraditi mnoštvo sjajnih malih treninga i završiti s utegnutim rukama i tricepsima na koje bi se prijatelj iz teretane ponosio. Samo provjerite može li stolica izdržati vašu težinu, čak i kada je sva samo na prednjim nogama i pazite da se sama stolica ne može nikamo pomaknuti (najbolje je uz zid).

Ljestve
Ljestve

Ljestve

Imate li kod kuće male stepenice ili možda čak i visoke ljestve? Ako to učinite, uvijek ih možete koristiti na različite načine kao što je izvođenje koraka gore-dolje po prečkama, pa čak i vježbanje ruku tako što ćete ih izliječiti. Ljestve nisu zgodne samo za slikanje, već i sprava za vježbanje!

Konzerve hrane

Konzerve hrane

Imate li limenke juhe ili nečeg drugog samo u ormariću? Lako ih možete pretvoriti u male bučice i natjerati vas da koristite nešto malo teže poput boca deterdženta za rublje. Kao i kod svake vježbe, najbolje je započeti s malim i napredovati. Ta konzerva breskvi mogla bi biti početak nečega nevjerojatnog!

Kućni ljubimci

Kućni ljubimci

Ne mora biti pas koji će vas dovesti u formu, možete početi vježbati prateći mačku dok hoda po vrtu ili možda čak i zeca dok skakuće. Dovraga, čak vam i kornjača može dobro vježbati ako je pustite da slobodno luta, uskoro će preskočiti te kilometre, a i vas ako odvojite vrijeme da je pratite. Osim toga, plaćanje kućnim ljubimcima također je odlično za vaše mentalno zdravlje.

Knjige i časopisi

Knjige i časopisi

Ne radi se samo o činu življenja tih spomenutih knjiga da biste se vježbali, možete ih koristiti i za naginjanje sklekova ili ih čak pokušavate uravnotežiti na glavi dok hodate. Neke knjige mogu biti iznenađujuće teške i što više knjiga imate, više vježbi možete raditi s njima. Zašto ne probati napraviti sklek koristeći knjige u svakoj ruci! Nije tako lako kao što mislite.

Drška za metlu ili krpu

Drška za metlu ili krpu

Možda mislite da ne možete puno učiniti s drškom metle osim četkati pod, ali možete je koristiti i za izvlačenje nogu kako biste pomogli stražnjem dijelu, pa čak i iskorake u obliku vlasničkih kapi u kojima držite motku uspravno i čučni pored nje, koristeći ručku za potporu. Dok su jake drvene ručke najbolje, većina ručki za krpe je danas čelična i također bi trebale biti u redu.

Ruksak

Ruksak

Imate li stari ruksak ili torbu za kampiranje koji samo leži u ormaru? Zašto ne napraviti nekoliko iskoraka s njim ili možda nekoliko čučnjeva. Što je veća težina unutar njega, to će biti bolje za vaš trening. To bi mogao biti jednostavan zadatak poput punjenja nekoliko boca vode i stavljanja ih unutra (pod uvjetom da su poklopci pravilno postavljeni).

Vrt

Vrt

Mali stražnji vrt zanemaruje se kao premalen za vježbanje, ali nekoliko krugova u najmanjem vrtu može promijeniti vaš kardio trening. Samo ubacite slušalice i krenite. Ovo je posebno dobro ako imate visoku ogradu jer možete vježbati bez osjećaja da vas itko osuđuje.

Imate li još kakvih savjeta za vježbanje koje biste željeli podijeliti sa svima? Ako to učinite, zašto ne ostavite komentar ispod.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar