Borite se s problemima s vizijom? Deset stvari koje biste trebali učiniti

0
Borite se s problemima s vizijom? Deset stvari koje biste trebali učiniti

Problemi s vidom ne utječu samo na svakodnevni život, već i izazivaju pojedinca da se nosi s promjenama, a da pritom ostane mentalno pribran. Problemi s vidom se pogoršavaju, osobito u starijoj dobi, međutim, postoji nekoliko bolesti kao što su glaukom, katarakta, dijabetička retinopatija, strukturne promjene oka i traume koje dovode do problema vezanih za vid i vid. S ovim se problemima s vizijom nedvojbeno teško nositi, ali odustajanje nikada ne bi trebalo biti opcija. Postoji mnogo intervencija koje možete usvojiti, a koje će vam pomoći u učinkovitom upravljanju vašim očnim stanjem i olakšati praćenje dnevne rutine. Bez daljnjega, evo nekoliko bitnih stvari koje treba uzeti u obzir i koje će vam pomoći u rješavanju problema s vidom.

Borite se s problemima s vizijom? Deset stvari koje biste trebali učiniti

Prilagođavanje vašeg stila života

Jednostavni problemi s vidom mogu se lako riješiti nakon pregleda oka i korištenja naočala koje pomažu u ispravljanju vida. Ipak, nekoliko bolesti može rezultirati trajnim oštećenjem oka. Za ljude koji se bore s iskorištavanjem svoje preostale vizije u punom potencijalu, evo promjena koje možete napraviti za lakši život:

 • Napravite uži popis aktivnosti na koje utječe vaš problem s vizijom i pokušajte svaku od njih riješiti na odgovarajući način. Na primjer, ako imate problema s kretanjem tijekom večeri, prilagodite kućnu rasvjetu da vam pomogne.
 • Koristite oznake visokog kontrasta ili kodove boja za kućanske predmete, označite postavke temperature slavina i obojite stubište bojom visokog kontrasta. Ove boje lako mogu prepoznati ljudi koji pate od problema s vidom.
 • Uklonite ili zamijenite dotrajale podove, tepihe i druge predmete koji mogu dovesti do klizanja ili pada.
 • Držite podove čvrstim za maksimalno prianjanje i izbjegavajte glatke podove popločane.
 • Prilagodite namještaj tako da ne ometa tijekom kretanja.

Vizualna pomagala

Postoji nekoliko dijelova tehnologije koji su usmjereni na pomoć osobama koje pate od slabovidnosti. Ova pomagala uključuju povećala koja su dostupna u različitim oblicima i veličinama. Ove tvrtke nude naočale pomagala za povećanje koji se može pričvrstiti na vaše naočale kako biste dobili povećanu sliku. Video povećanje i sofisticirani računalni sustavi također su neke tehnologije koje koriste svoju računalnu snagu i prikazuju slike, videozapise i relevantni materijal koji korisnik s problemima s vidom može lako vidjeti.

Budite prijateljski nastrojeni prema očima

Od svjetla pogodnih za oči i računalnih ekrana, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste svoju sobu i mnoge dijelove svog života učinili još ugodnijim za oči. Nije sve u tehnici koju koristite, već se može odnositi i na boje i predmete u sobi.

Profesionalno mišljenje

Tehnologija je nedvojbeno pomogla zdravstvenom sektoru u pružanju poboljšanih usluga i intervencija koje u konačnici dovode do boljih ishoda za pacijente. Kao što je ranije spomenuto, nekoliko čimbenika može lako izazvati probleme s vidom. Od ovih stanja, mnoga se mogu liječiti adekvatnim kirurškim ili medicinskim liječenjem. Gotovo svaki zdravstveni radnik i oftalmolog voli gurue očne kirurgije DrMotwani.com naglašava činjenicu da je pregled oka neophodan kako bi se identificirala bolest ili zdravstveno stanje koje prije svega uzrokuje probleme s vidom. Identifikacija bolesti pomoći će u boljem zbrinjavanju i liječenju. Stoga odvojite vrijeme za istraživanje opcija koje biste mogli koristiti za pregled očiju. Nadalje, pobrinite se da je zdravstveni djelatnik kojeg posjećujete na očni pregled certificiran, pouzdan i pouzdano ime kako biste mogli dobiti odgovarajući tretman.

Izbjegavajte pušenje i piće

Opće je poznato da pušenje može pridonijeti sljepoći, ali i pijenje može imati učinak. Iako izraz ’slijepo pijan‘ ne proizlazi iz previše pijenja, još uvijek možete preopteretiti oči kada se pokušavate usredotočiti na stvari dok ste pijani. To može dovesti do umora očiju ujutro i možete ih preopteretiti ako popijete previše.

Upravljanje bolestima

Dijabetes je bolest koja značajno utječe na oči i dugoročno uzrokuje probleme s vidom. Kontrola dijabetesa može pomoći u sprječavanju daljnjeg oštećenja mrežnice. Ako ste korisnik inzulina, priprema injekcija inzulina i njihova uporaba može postati otežana. Možete se prebaciti na sofisticirani inzulinski injektori koji eliminiraju potrebu za pripremom injekcija i miješanjem doza. Bolesti poput dijabetesa i drugih uvijek treba liječiti u skladu s tim kako bi se izbjegli problemi s vidom.

Zdravstveni pregledi su neophodni i pomažu u prepoznavanju zdravstvenih stanja koja bi mogla biti privremeni uzrok povezanih problema s vidom. Na primjer, hormonalne promjene tijekom trudnoće smanjuju kvalitetu vida ili stres može učiniti vaše oči osjetljivima na svjetlost. Dakle, zdravstveni pregled također može pomoći u rješavanju simptoma dok se ne riješe privremeni uzroci,

Zdrav život

Način na koji živimo utječe na naše zdravlje i tijelo u skladu s tim. Loša prehrana i neregulirane navike spavanja dva su velika problema koja nas pogađaju. Nepridržavanje odgovarajućeg rasporeda i sudjelovanje u prerađenoj, visokokaloričnoj niskonutritivnoj prehrani uvijek ima negativne učinke na zdravlje. Prekomjerna uporaba alkohola još je jedan čimbenik koji može izazvati probleme s vidom. Pokušajte slijediti zdrav raspored i dodajte namirnice koje će vam pomoći poboljšati dobrobit. Ako ste zbunjeni oko vrsta hrane za jelo, savjetovanje s nutricionistom će puno pomoći. Oni vam mogu pomoći u stvaranju specijaliziranog plana prehrane, imajući na umu vaše zdravstveno stanje.

Dnevna tjelovježba

Bez obzira na dobnu skupinu, ostati aktivan je ključan za očuvanje zdravlja. Važno je razumjeti da ostati aktivan ne znači da morate hodati nekoliko milja ili trčati. Slijedeći jednostavnu rutinu vježbanja pomoći će vam u održavanju dobrog zdravlja. Možete pitati svog liječnika za vježbe za koje smatraju da bi ih bilo sigurno slijediti. Važno je zapamtiti da se nikada ne biste trebali opterećivati ​​tijekom vježbanja i trebali biste postaviti realne ciljeve koje možete lako postići.

Ostanite društveno aktivni

Iako ovi nedostaci vida mogu ometati aktivnosti koje biste mogli obavljati kada vam odgovara, poput vožnje, druženja i čitanja, ipak, boravak kod kuće nikada ne bi trebao biti opcija za ljude koji imaju problema s vidom. Isprobajte ove opcije kao alternativu za sigurno kretanje.

 • Putujte s obitelji i prijateljima kako biste se uključili u društvene aktivnosti.
 • Zamolite članove obitelji ili voljene da vas prate kada obavljate komunalne usluge.
 • Korištenje javnog prijevoza ili taksija još je jedan način da se sigurno krećete.

Dobiti podršku

Postoji nekoliko opcija kao što su savjetnici za rehabilitaciju, radni terapeuti, stručnjaci za slabovidnost i stručnjaci za oštećenje vida koji bi vam mogli pomoći u poboljšanju vaše svakodnevne rutine. Ovi vam stručnjaci mogu pružiti obuku i informacije kako bi vam pomogli u upravljanju stvarima u kućanstvu ili na radnom mjestu.

Borite se s problemima s vizijom? Deset stvari koje biste trebali učiniti

Život s problemima s vidom doista je izazovan i višestruko pogoršava kvalitetu života. Pronalaženje relevantnih resursa zasigurno će vam pomoći u životu s vašim zdravstvenim stanjem i voditi vas u suočavanju s njegovim emocionalnim učincima. Stoga uvijek pokušajte izvući najbolje iz situacije kako biste poboljšali kvalitetu svog života.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar