5 υπέροχες ιδέες εξωραϊσμού. – Έκθεση λουλουδιών Chelsea 2018

0
5 υπέροχες ιδέες εξωραϊσμού. – Έκθεση λουλουδιών Chelsea 2018

Ιδέες εξωραϊσμού από τα καλύτερα τοπία του κόσμου εκτίθενται κάθε χρόνο στο Chelsea κοντά στο Λονδίνο.

Το ετήσιο Επίδειξη λουλουδιών Royal Horticultural Society στον νότιο χώρο του νοσοκομείου Royal Chelsea θα μπορούσε να γίνει η πιο διάσημη έκθεση λουλουδιών στον κόσμο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε από τα λουλούδια. Η ποιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια αυτών των κήπων είναι εκπληκτική.

Εξωραϊσμός Οι κατασκευές, όπως η κατασκευή πλακόστρωτων και τοίχων, ήταν ένα ισχυρό θέμα κήπου σε όλη την παράσταση. Πάνω από 150.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των 5 ημερών και καθημερινή τηλεοπτική κάλυψη prime time. Η έκθεση λουλουδιών παρέχει τεράστια έκθεση για τους σχεδιαστές τοπίου, τα φυτώρια, τους προμηθευτές της βιομηχανίας και μερικές μοντέρνες ιδέες για εξωραϊσμό.

Θέματα κήπου „Space to Grow“. Ιδέες εξωραϊσμού για μικρούς κήπους.

Η φετινή έκθεση λουλουδιών παρουσίασε 26 καταπληκτικά θέματα κήπου και ιδέες εξωραϊσμού, συμπεριλαμβανομένου ενός θέματος κήπου, των κήπων «Space to Grow». Αυτό το νέο θέμα κήπου είχε στόχο να δημιουργήσει ιδέες εξωραϊσμού και να εμπνεύσει τους κηπουρούς να «μεταμορφώσουν τους αστικούς, συμπαγείς ή ασυνήθιστους χώρους τους». Το λουλούδι και ο κήπος Chelsea επιδεικνύει όλες τις πιο πρόσφατες ιδέες εξωραϊσμού, θέματα κήπου και άριστα εκτελεσμένες κατασκευές από μερικούς από τους καλύτερους Τοπίου και σχεδιαστές τοπίου στον κόσμο. Στην οθόνη υπήρχαν πολλές υπέροχες ιδέες για μικρούς κήπους.

Παρόλο που οι κατασκευές εξωραϊσμού στο Chelsea έχουν τεράστιο προϋπολογισμό, υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές ιδέες που ο μέσος κηπουρός μπορεί να ενσωματώσει στον δικό του κήπο. Οι οκτώ κήποι σε αυτό το θέμα «Space to Grow» ήταν σίγουρα εμπνευσμένοι.

Ιδέες εξωραϊσμού Chelsea Flower Show

Urban Flow Garden Σχεδιασμένο από τον Tony Woods. Χρυσό μετάλλιο και νικητής κατηγορίας. Salvias, euphorbias, astrantia, λούπινα και ίριδα χρησιμοποιούνται στον κήπο ενώ τα φύλλα του δέντρου Ginkgo biloba ρίχνουν όμορφες σκιές

Ιδέες εξωραϊσμού Chelsea Flower Show Ιδέες για υπαίθρια κουζίνα.
Ιδέες εξωραϊσμού Chelsea Flower Show Ιδέες για υπαίθρια κουζίνα.

Ιδέες εξωραϊσμού – Εξωτερική κουζίνα και κάθετοι κήποι.

Στον κήπο Urban Flow Garden εκτέθηκαν εξωτερική κουζίνα και κάθετοι κήποι. Το να έχετε έναν κάθετο κήπο που καλύπτει έναν τοίχο με φρέσκα βότανα και μαρούλια ακριβώς δίπλα στην εξωτερική κουζίνα ήταν μια υπέροχη ιδέα. Αυτή θα ήταν μια φανταστική ιδέα εξωραϊσμού για τον υπαίθριο τρόπο ζωής μας στη Μελβούρνη.

Ιδέες εξωραϊσμού - Πολύχρωμος κήπος.

Κατασκευή Εξωραϊσμού

Αυτοί οι κήποι είναι τεράστια επιτεύγματα για τους σχεδιαστές τοπίου, τους φυτοκόμους και τις εταιρείες κατασκευής τοπίου. Η κατασκευή αυτών των κήπων και η δημιουργία μοναδικών κατασκευών μέσα σε λίγες εβδομάδες απαιτεί μεγάλες δεξιότητες στον κλάδο του σχεδιασμού τοπίου και των κατασκευών. Τα σκληροτράχηλα στοιχεία, όπως πλακόστρωτα, τοίχοι αντιστήριξης από τούβλα, ογκόλιθοι και βράχοι, φωτισμός, υπαίθριες λίμνες ψυχαγωγίας και χαρακτηριστικών λιμνών δεν εξοικονομήθηκαν καθόλου. Η τοποθέτηση και η φύτευση των φυτών, μέχρι την εξάπλωση του σάπια φύλλα δεν αφέθηκαν στην τελευταία στιγμή, χρόνος και φροντίδα χρειάστηκε για την παρουσίαση αυτών των πανέμορφων κήπων.

Για πολλούς από αυτούς τους κήπους, οι σχεδιαστές επισκέπτονται χονδρεμπόρους φυτών σε όλη την Ευρώπη για να παραδώσουν επιλεγμένα φυτά για την έκθεση. Παραγγέλλονται τρεις παρτίδες φυτών για να εξασφαλιστεί η ανθοφορία την κατάλληλη στιγμή για την παράσταση. Το κρύο της ευρωπαϊκής άνοιξης, συμπεριλαμβανομένου του θηρίου από την ανατολή, έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα φέτος. Το εκτιμώμενο κόστος εξωραϊσμού για τη δημιουργία αυτών των κήπων κυμαίνεται από 500.000 $ έως 1.800.000 $ αυστραλιανά δολάρια.

Ιδέες εξωραϊσμού - Έκθεση λουλουδιών Chelsea. Καλώς ήρθατε στον κήπο του Γιορκσάιρ.
Ιδέες εξωραϊσμού – Έκθεση λουλουδιών Chelsea. Καλώς ήρθατε στον κήπο του Γιορκσάιρ.

Ο νικητής πολλαπλών βραβείων Mark Gregory κερδίζει το βραβείο Peoples Choice για το δικό του "Καλώς ήρθατε στον Κήπο του Γιορκσάιρ".
Ο νικητής πολλών βραβείων Mark Gregory κερδίζει το βραβείο επιλογής Peoples για το „Welcome to Yorkshire Garden“.

The Artisan Gardens – Ιδέες εξωραϊσμού για μικρότερους κήπους.

Σε μικρότερη κλίμακα από τους κήπους Show, βρίσκονται οι Artisan Gardens. Αυτά είναι μικρότερα οικόπεδα που παρουσιάζουν τις δεξιότητες σχεδιασμού και κατασκευής των αρχιτεχνιτών και των αρχιτεχνιτών. Σε αυτούς τους κήπους εμφανίζονται παραδοσιακές σκληρές δεξιότητες εξωραϊσμού. Η εκπομπή του 2018 παρουσίασε 8 από αυτούς τους εμπνευσμένους κήπους ο καθένας με ένα υποκείμενο θέμα.

The Great Pavilion – Λουλούδια και Φυτά από όλο τον κόσμο.

Το μεγάλο περίπτερο διαθέτει στέκια από τα καλύτερα φυτώρια από τη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν επίσης εκθέματα ανθοκομίας, εκθέματα επιστήμης και εκπαίδευσης. Στο κέντρο του περιπτέρου, η Royal Horticultural Society είχε το κέντρο «RHS Experience». Αυτό περιλάμβανε την ευκαιρία για τους επισκέπτες να λάβουν δωρεάν συμβουλές για την κηπουρική από ειδικούς στην κηπουρική.

Μεταξύ των ειδικών φυτωρίων ήταν Ανθεκτικό Ευκάλυπτο που καλλιεργούν ευκάλυπτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2000 και είναι τώρα ο μεγαλύτερος προμηθευτής ευκαλύπτων δέντρων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουν μεγάλο πάθος για το δέντρο τσίχλας και μπορούν να βοηθήσουν με συμβουλές σχετικά με την επιλογή, τη φύτευση και τη φροντίδα του ευκαλύπτου σας. Ένα άλλο φυτώριο με μερικά αυστραλιανά φυτά ήταν το Kells Bay από το εκπληκτικά όμορφο Ring of Kerry στην Ιρλανδία.

Ιδέες εξωραϊσμού - Έκθεση λουλουδιών Chelsea

Κρίνοντας τους Κήπους

Οι κήποι κρίνονται από μια ομάδα έμπειρων κριτών και τα μετάλλια απονέμονται αντίστοιχα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Το χρυσό μετάλλιο, το αργυρό-χρυσό μετάλλιο, το αργυρό μετάλλιο και το χάλκινο μετάλλιο. Εκτός από τα μετάλλια, απονέμονται ειδικά βραβεία για τον Καλύτερο Κήπο Παρουσίασης, τον Καλύτερο Κήπο Καλλιτεχνών και τον Καλύτερο Κήπο «Space to Grow». Οι εκθεσιακοί κήποι κρίνονται με βάση την παράδοση του σχεδιασμού του πελάτη. Οι κριτές εξετάζουν εάν ο φανταστικός πελάτης θα ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και εάν ο στόχος του σχεδιασμού του κήπου έχει επιτευχθεί.
Πρόσθετα κριτήρια κρίσης είναι τα εξής.

  • Πόσο πρωτότυπο είναι το σχέδιο κήπου;
  • Η διάταξη του κήπου λειτουργεί για τον υποτιθέμενο σκοπό της;
 • Γενική εντύπωση;
  • Η επιλογή των υλικών είναι αισθητικά ευχάριστη και συμπληρώνει τον κήπο;
  • Λειτουργεί ο κήπος στο σύνολό του;
 • Φύτεμα;
  • Είναι σωστές οι ενώσεις φυτών που εμφανίζονται στον κήπο ανάλογα με το είδος και την πολιτιστική συνάφεια;
  • Η φύτευση συνεργάζεται οπτικά για να δημιουργήσει αντίκτυπο;
 • Κατασκευή – Ένα εξαιρετικό φινίρισμα και προσοχή στη λεπτομέρεια αναμένεται σε ολόκληρο τον κήπο.
  • Τι πρότυπο είναι η ποιότητα κατασκευής;

Οι εννοιολογικοί κήποι κρίνονται επίσης σε?

 • Εννοια;
  • Σε ποιο βαθμό έχει υλοποιηθεί το θέμα/μήνυμα/έννοια.

Εκτός από αυτά τα βραβεία, το BBC βραβείο επιλογής ανθρώπων για κάθε κατηγορία.

Garden Trends και ιδέες εξωραϊσμού.

Οι αναδυόμενες τάσεις και οι ιδέες εξωραϊσμού που φαίνονται σε αυτές τις φωτογραφίες περιλαμβάνουν πλούσια, γήινα χρώματα, όπως σκουριασμένοι χάλυβες, τοίχοι από ξερολιθιά, χώμα και τερακότα. Ο κήπος της Sarah Price παρακάτω, εμπνευσμένος από τον Monet, περιέχει πολλά φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία. Αυτός είναι ο λόγος που η μεσογειακή εμφάνιση είναι δημοφιλής σε πολλούς λάτρεις του τοπίου της Μελβούρνης.

Υπάρχει επίσης η χρήση νατουραλιστικού σκυροδέματος σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι με μια σχεδόν μπρουταλιστική πινελιά σε μερικούς από τους άλλους κήπους.

Ιδέες εξωραϊσμού - Έκθεση λουλουδιών Chelsea

Ιδέες εξωραϊσμού - Έκθεση λουλουδιών Chelsea

Στην κατασκευή τοπίου υπάρχει επίσης η χρήση φυσικών χρωμάτων ξύλου, μικτών χρωμάτων φυτειών συμπεριλαμβανομένων των μπλε, ροζ, κόκκινων, μωβ και ιδιαίτερα κίτρινων και κρεμ. Επίσης εξέχοντες ήταν οι κάθετοι κήποι, ιδιαίτερα οι εδώδιμοι και οι κήποι με βότανα. Ένα πολύ κοινό θέμα κήπου είναι η χρήση του νερού σε γαλήνιες λίμνες κήπου, ρέοντα ρυάκια ή σιντριβάνια και άλλα χαρακτηριστικά νερού.
Αυτοί ήταν κήποι πολύ χαμηλής συντήρησης από αυτή την άποψη. Ακόμη και οι φράκτες των συνόρων δεν ήταν τόσο σφιχτά στολισμένοι όσο θα περίμενε κανείς με το τυπικό αγγλικό ή ευρωπαϊκό σχέδιο κήπου. Υπήρχαν πολλοί κήποι με φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες σχεδίασης τοπίου. Η πράσινη στέγη παρακάτω είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ένα άλλο κοινό θέμα ήταν η χρήση των βράχων και των υπαρχόντων περιγραμμάτων γης για τη δημιουργία αντίθεσης και ψευδαισθήσεων στον κήπο.

Ιδέες εξωραϊσμού - Έκθεση λουλουδιών Chelsea

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνιστούμε να συμπεριλάβετε αυτήν την έκθεση λουλουδιών στο δρομολόγιό σας, καθώς οι φωτογραφίες δεν δικαιώνουν πραγματικά αυτούς τους κήπους και τις ιδέες τοπίων. Αυτοί οι κήποι παρέχουν εκπληκτικές ιδέες εξωραϊσμού και σας δίνουν εξαιρετική εικόνα για τις τελευταίες τάσεις εξωραϊσμού.

Για βοήθεια σχετικά με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ή τις ιδέες σας για τον εξωραϊσμό, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους Landscape Gardeners μας.

Μπορούμε να βοηθήσουμε με τη σχεδίαση μικρών κήπων μέχρι το σχεδιασμό εμπορικού τοπίου.

Οι ειδικότητες μας περιλαμβάνουν ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά διαλογής, φυτοϋγειονομική και κηπουρική, φωτισμό κήπου και ιδέες εξωραϊσμού εξωτερικών πισινών.

Για μερικές ακόμη ιδέες εξωραϊσμού από το Red’s Landscaping

Ιδέες κηπουρικής από την έκθεση λουλουδιών Chelsea

Κατασκευή Νέας Κατοικίας Εξωραϊσμός

Ιαπωνικό τοπίο – Κήποι Kew

Μεσογειακός σχεδιασμός κήπου

Διεθνής Έκθεση Ανθόκηπου της Μελβούρνης

Κανάλι YouTube Red’s Landscaping

Red’s Landscaping Pinterest Boards

Περισσότερες πληροφορίες για το Garden and Flower Shows

Παραστάσεις και εκδηλώσεις της Βασιλικής Οπωροκηπευτικής Εταιρείας.

Για πληροφορίες σχετικά με το Welcome to Yorkshire Garden Landform Consultants Ltd

Schreibe einen Kommentar