5 γεγονότα για το Daffodil In Garden Design

0
5 γεγονότα για το Daffodil In Garden Design

Ο νάρκισσος είναι αγαπημένος την άνοιξη μεταξύ πολλών κηπουρών στη Μελβούρνη. Αυτός ο ανθεκτικός πολυετής βολβός είναι εύκολο να αναπτυχθεί και μπορεί να είναι ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό στον σχεδιασμό του κήπου σας. Τα ελκυστικά πορτοκαλί, ροζ, λευκά (Thalia) ή ιδιαίτερα κίτρινα άνθη τρομπέτας που προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη και καλλιεργούνται ευρέως σε κήπους τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στη Βόρεια Ευρώπη είναι διαθέσιμα σε διάφορες ποικιλίες και ποικιλίες. Οι νάρκισσοι ανήκουν στο γένος Narcissus και μπορούν να αναπτυχθούν σε ύψος μεγαλύτερο από 520 χιλιοστά, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες ποικιλίες νάνων όπως το tete a tete. Ένας βολβός ασφόδελου θα μεγαλώσει γενικά γύρω στα έξι φύλλα το καθένα από τα οποία θα έχει συνήθως ένα μόνο λουλούδι. Η κορώνα σε σχήμα τρομπέτας περιέχει τους στήμονες και περιβάλλεται από μια στεφάνη που αποτελείται από έξι τέπαλα.

Σχεδιασμός Κήπου με Νάρκισσο.  Η κορώνα σε σχήμα τρομπέτας περιέχει τους στήμονες και περιβάλλεται από μια στεφάνη που αποτελείται από έξι τέπαλα.
Σχεδιασμός Κήπου με Νάρκισσο. Η κορώνα σε σχήμα τρομπέτας περιέχει τους στήμονες και περιβάλλεται από μια στεφάνη που αποτελείται από έξι τέπαλα.

Η ιστορία της κηπουρικής του Νάρκισσου.

Ο ασφόδελος έχει τώρα χιλιάδες ποικιλίες με ξεχωριστά ατομικά χαρακτηριστικά. Μεγάλο μέρος της ποικιλομορφίας οφείλουμε στον διάσημο φυτωρό στον κήπο Peter Barr από το Govan της Σκωτίας. Ο Μπαρ ταξίδεψε στην Ισπανία και την Πορτογαλία στα τέλη της δεκαετίας του 1880, πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη με άλογο, και μετά στα Πυρηναία πάνω σε έναν γάιδαρο, για να μαζέψει βολβούς για να τους φέρει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι τότε ο Μπαρ ήταν στα εβδομήντα του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ταξιδεύει και να κοιμάται έξω με μια κουβέρτα καθώς συνέχιζε την αναζήτησή του για εξωτικά λουλούδια. Με τη βοήθεια των ταξιδιών του, ο Govan κατάφερε να δημιουργήσει μια συλλογή βολβών ασφόδελου με περισσότερες από 400 ποικιλίες.

Ποικιλίες ασφόδελου για το σχεδιασμό του κήπου σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για την επιλογή ποικιλιών ασφόδελου. Ορισμένες ποικιλίες ασφόδελου που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν το Carlton, το οποίο μεγαλώνει τεράστια άνθη έως και 120 χιλιοστά σε διάμετρο και έχει ένα πολύ βαθύ κύπελλο. Αυτός ο νάρκισσος θα φτάσει επίσης σε ύψος σχεδόν ½ μέτρου. Εύκολο στην καλλιέργεια θα εξαπλωθεί από μόνο του σε ψυχρότερα κλίματα. Ο Τζακ το παλικάρι έχει διπλή παιώνια σαν λουλούδια που είναι κίτρινα και πορτοκαλί. Όταν ωριμάσει, μπορεί να παράγει δύο ή 3 άνθη σε ένα στέλεχος. Οι μπλε-πράσινοι μίσχοι δημιουργούν ένα δωρεάν συνδυασμό χρωμάτων με τα πορτοκαλοκίτρινα άνθη. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για καλλιέργεια σε μεγάλες συστάδες, ολόκληρα παρτέρια κήπου ή μαζικές φυτεύσεις.

Σχεδιασμός Κήπου.  Οι νάρκισσοι διατίθενται σε μια ποικιλία από κίτρινα πορτοκαλί και λευκά άνθη.  Φαίνονται υπέροχα σε γλάστρες από τερακότα.
Σχεδιασμός Κήπου. Οι νάρκισσοι διατίθενται σε μια ποικιλία από κίτρινα πορτοκαλί και λευκά άνθη. Φαίνονται υπέροχα σε γλάστρες από τερακότα.

Οι βολβοί γενικά μεγαλώνουν μέχρι 5 ετών πριν διατεθούν προς πώληση. Εάν ο ασφόδελος σας σταματήσει να ανθίζει (τυφλώνεται), ξεθάψτε τον το φθινόπωρο, μετά χωρίστε τον και ξαναφυτέψτε τον. Ο νάρκισσος χρειάζεται πολύ νερό, αλλά δεν πρέπει να είναι πνιγμένος. Σκεφτείτε να βάλετε ένα στρώμα βερμικουλίτη κοντά στον βολβό. Φυτέψτε το διπλάσιο βάθος του βολβού για καλύτερα αποτελέσματα.

Συντήρηση, φροντίδα και φύτευση ασφόδελου

Οι ασφόδελοι μπορούν να φυτευτούν το φθινόπωρο και θα αναπτυχθούν στα περισσότερα κλίματα εκτός από τα τροπικά. Απαιτούν μια περίοδο ψύξης για να ανθίσουν. Μπορείτε να φυτέψετε τον νάρκισσο σας σε μερική σκιά στον ήλιο σε καλά στραγγιζόμενο και καλά λιπασμένο έδαφος. Ο νάρκισσος μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες, γκαζόν ή παρτέρια κήπου. Ένα λάθος, που έκαναν πολλοί κηπουροί, είναι να κόψουν τους μίσχους μετά την ανθοφορία. Εάν αφήσετε τα στελέχη να σβήσουν φυσικά, περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα μπουν στους βολβούς για την ανάπτυξη του επόμενου έτους.

Ιδέες σχεδίασης κήπου με νάρκισσους

Φυτέψτε ως μαζικές φυτεύσεις, σε γλάστρες από τερακότα ή σε συστάδες με βιόλες και πανσέδες ως συντροφικά φυτά.

Ιδέα σχεδιασμού κήπου. Γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια όπως νάρκισσους σε αχρησιμοποίητες σκάλες ή σκαλοπάτια.

Για βοήθεια σχετικά με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ή τις ιδέες σας για τον εξωραϊσμό, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους Landscape Gardeners μας.

Μπορούμε να βοηθήσουμε με τη σχεδίαση μικρών κήπων μέχρι το σχεδιασμό εμπορικού τοπίου.

Οι ειδικότητες μας περιλαμβάνουν ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά διαλογής, φυτοϋγειονομική και κηπουρική, φωτισμό κήπου και ιδέες εξωραϊσμού εξωτερικών πισινών.

Νάρκισσοι και συμβολισμοί

Ως ένα από τα πρώτα φυτά που ανθίζουν την άνοιξη, ο ασφόδελος αντιπροσωπεύει την ελπίδα, την αναγέννηση και τα νέα ξεκινήματα. Κάθε χρόνο το συμβούλιο του καρκίνου έχει ένα ημέρα ασφόδελου να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο.

«Ο νάρκισσος είναι το διεθνές σύμβολο της ελπίδας και με κάθε νάρκισσο που πωλείται, το Συμβούλιο Καρκίνου μπορεί να επενδύσει σε έρευνα που σώζει ζωές για να δώσει στους Αυστραλούς την καλύτερη ευκαιρία επιβίωσης».

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από Reds Landscaping and Civil

Τουλίπες στο σχέδιο τοπίου

Εξωραϊσμός της Μελβούρνης με αναρριχητικά φυτά

Εξωραϊσμός με πόδι καγκουρό Ανιγόζανθος

Schreibe einen Kommentar