20 λογικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο Homestead

0

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 12 Ιανουαρίου 2021

Ψάχνετε τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι; Η στέγαση σε σπίτι και η αυτάρκης διαβίωση διαφημίζονται ως η απόλυτη επιλογή για φειδωλή διαβίωση, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια, μπορεί να είναι αρκετά ακριβό αν το κάνετε λάθος!

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Εδώ είναι 20 λογικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι ή γύρω από το σπίτι

Εξοικονομήστε χρήματα με τα ζώα

Εάν κρατάτε ζώα στην ιδιοκτησία σας, είτε στην αστική αυλή σας είτε έξω στην εξοχή, θα ξέρετε ότι τα ζώα δεν είναι φθηνά για να τα κρατήσετε ή να τα ταΐσετε. Και μην με κάνετε να ξεκινήσω με τους λογαριασμούς του κτηνιάτρου!

1. Αυγά

Η διατήρηση κοτόπουλων για αυγά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στο σπίτι. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν μπορείτε να τρέξετε τον δικό σας κόκορα και να αναπαράγετε τους δικούς σας νεοσσούς.

Τα αυγά ελευθέρας βοσκής, που εκτρέφονται από βοσκοτόπους είναι τα καλύτερα και θα τα πληρώσετε από τη μύτη στο κατάστημα. Ωστόσο, το να τα ταΐσετε ελεύθερα τα κοτόπουλα σας και να τα αφήσετε να αναζητήσουν το δικό τους φαγητό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τα ταΐσετε πολύ φθηνά.

Διαπιστώσαμε ότι αν διατηρούμε ένα μεγάλο κοπάδι 30-40 πουλιών, μπορούμε να πουλήσουμε τα περιττά αυγά σε φίλους και συγγενείς για να πληρώσουμε τόσο για τις κότες όσο και για τα σιτηρά των κουνελιών.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Πώς να μειώσετε στο μισό τον λογαριασμό σας για τις ζωοτροφές κοτόπουλου

2. Ζώα κρέατος

Ακόμα κι αν ζείτε σε αστικό σπίτι, μπορείτε να εκτρέφετε μερικά ζώα για κρέας. Τα ορτύκια, τα κοτόπουλα και τα κουνέλια είναι όλες μικρές και εύκολες επιλογές.

Το να εκτρέφετε το δικό σας κρέας γίνεται όλο και πιο βιώσιμο, τόσο πιο δωρεάν ζωοτροφές (σκεφτείτε το γρασίδι και άλλα φυτά) μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Τα καλύτερα ζώα για εκτροφή για κρέας

3. Ζώα γαλακτοπαραγωγής

Εάν η οικογένειά σας πίνει γάλα και τρώει τυρί, το να μεγαλώσετε ένα ζώο που παράγει γάλα είναι μια λογική επιλογή, αρκεί να έχετε αρκετή τροφή για αυτό.

Εάν έχετε ένα μεγάλο τετράγωνο, μια αγελάδα σπιτιού ή μερικές κατσίκες γαλακτοπαραγωγής πλήρους μεγέθους είναι τέλεια. Εάν ζείτε στην πόλη, μερικοί άνθρωποι μεγαλώνουν ακόμη και τα μικρά κατσίκια Νάνου της Νιγηρίας στην πόλη.

4. Φυλάξτε τα περιττά και πουλήστε τα

Ενώ αυτό είναι περισσότερο για να κερδίσετε χρήματα από την πλευρά του οικοπέδου. Είναι μια λογική επιλογή που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να αντισταθμίσετε το κόστος των ζωοτροφών των άλλων ζώων σας.

Τα γαλακτοπαραγωγά ζώα πρέπει να κάνουν ένα μωρό κάθε χρόνο (ή κάθε δεύτερο χρόνο για κάποιους) και είναι λογικό να πουλάνε αυτό το μωρό μετά τον απογαλακτισμό. Υπάρχει όριο στο πόσα μπορείτε να κρατήσετε στο χώρο σας!

Τα κοτόπουλα κληρονομιάς συχνά πωλούν καλά, αν μπορείτε να πάρετε μερικά για να καθίσετε σε ένα συμπλέκτη αυγών την άνοιξη.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Πώς να κερδίσετε χρήματα από τη στέγαση

20 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι.  Η λιτή ζωή δεν είναι αστείο!  Το Homesteading μπορεί να είναι δαπανηρό, αλλά ακολουθήστε αυτές τις φειδωλές ατάκες και παρακολουθήστε την εξοικονόμηση πόρων!  #piwakawakavalley

Εξοικονομήστε χρήματα από την κηπουρική

5. Χρησιμοποιήστε δικό σας λίπασμα και κοπριά

Εάν εκτρέφετε τα δικά σας ζώα, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε τα κακά τους για να εμπλουτίσετε τον κήπο σας. Γιατί να αγοράσετε σε κομπόστ όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοτόπουλα σας για να φτιάξετε τα δικά σας;!

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Χρησιμοποιώντας κοτόπουλα για την παρασκευή κομπόστ

6. Καλλιεργήστε τη δική σας τροφή

Η καλλιέργεια της τροφής σας σε έναν κήπο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι. Η καλλιέργεια ενός κήπου είναι φθηνή και μπορεί να είναι μια πολύ ικανοποιητική διασκέδαση.

Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο από την πολυάσχολη εβδομάδα σας για να αναπτύξετε έναν κήπο! Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους μου, μπορείτε να έχετε έναν ακμάζοντα, παραγωγικό κήπο σε λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα. Μάθετε πώς εδώ.

7. Καλλιεργήστε μόνο ό,τι φαγητό θα φάτε

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να καλλιεργείτε τρόφιμα που δεν θα φάει η οικογένειά σας. Επιλέξτε να φυτέψετε μόνο τα αγαπημένα της οικογένειας.

Κάθε χρόνο καλλιεργούμε μια καλλιέργεια ως πείραμα, μερικές φορές τη λατρεύουμε, μερικές φορές είναι ακαθάριστη. Αν πάρουμε κουκούτσι, συνήθως πάει στα κοτόπουλα.

Γενικά παραμένουμε σε πράγματα όπως τα μπιζέλια, τα φασόλια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, οι πατάτες, τα φυλλώδη χόρτα και οι ντομάτες. Διατηρήστε το απλό, διατηρήστε το ασφαλές, διατηρήστε το φθηνό και προσιτό.

8. Τρώτε εποχιακά

Ακόμα κι αν δεν καλλιεργείτε μόνοι σας το φαγητό σας, αν μάθετε να τρώτε ό,τι είναι της εποχής σας, θα εξοικονομήσετε πολλά στον λογαριασμό του παντοπωλείου σας. Αν έχετε την καρδιά σας με φρέσκες ντομάτες και αβοκάντο στη μέση του χειμώνα, θα πληρώσετε έως και 10 φορές περισσότερα από ό,τι θα κάνατε αν περιμένατε τις προσφορές στη μέση της σεζόν.

Το καλοκαίρι έχετε όλα εκείνα τα πράγματα που είναι φρέσκα και ζουμερά – ντομάτες, πιπεριές, μαρούλι, νέα καρότα, νέες πατάτες, γλυκό καλαμπόκι

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τείνει να είναι περισσότερες καλλιέργειες ρίζας, brassicas (λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.λπ.) και σκούρα φυλλώδη πράσινα – καρότα, χειμωνιάτικο σκουός, παντζάρια, chard.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 10 πιο εύκολα λαχανικά για αρχάριους

9. Αναπτύσσεται από σπόρους

Εάν μπορείτε, η καλλιέργεια φυτών από σπόρους έχει δύο κύρια οφέλη:

  • Μπορείτε να επιλέξετε από μια καλύτερη γκάμα ποικιλιών
  • Είναι πολύ φθηνότερο

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ολόκληρο λάχανο για 3 $ ή ένα κουτί με 6 φυτά λάχανου για 3 δολάρια Ή ένα πακέτο με 100 σπόρους για 3 $. Ξέρω ποιο προτιμώ.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Καλλιέργεια σπόρων

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι

10. Συντηρήστε τα λαχανικά

Εάν καλλιεργείτε τα δικά σας λαχανικά, είναι λογικό να διατηρήσετε την περίσσεια. Εάν είστε στο κατάστημα και βρείτε μια πολύ καλή προσφορά σε ένα φαγητό ότι η οικογένειά σας τρώει πραγματικά, αγοράστε έναν καλό όγκο του και πάρτε το σπίτι για να το συντηρήσετε.

Η διατήρηση τροφίμων όπως πιπεριές, ντομάτες και καλαμπόκι ή άλλα πράγματα που η τιμή εκτοξεύεται στα ύψη κατά τη διάρκεια της «εκτός εποχής» θα σας εξοικονομήσει πολλά στη μαγειρική σας.

Τα όξινα λαχανικά και φρούτα μπορούν συνήθως να κονσερβοποιηθούν με τη μέθοδο του υδατόλουτρου. Προσωπικά χρησιμοποιώ τη μέθοδο υπερχείλισης με σιρόπι για φρούτα όπως ροδάκινα και βερίκοκα.

Τα μη όξινα λαχανικά θα πρέπει να γίνουν σε chutney ή τουρσί, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κονσερβοποιητή πίεσης για να τα διατηρήσετε απλά σε άλμη ή νερό.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Κονσερβοποίηση με πίεση για αρχάριους

Πολλά λαχανικά μπορούν να ασπριστούν ελαφρά και στη συνέχεια να καταψυχθούν – ο αρακάς, το καλαμπόκι, τα καρότα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι είναι καλοί υποψήφιοι για αυτήν την επιλογή.

Φροντίστε να επισημαίνετε καλά τις τσάντες σας και να τις χρησιμοποιείτε εντός 6 μηνών. Προτιμώ να τα χρησιμοποιώ επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σιλικόνης.

11. Μαγειρέψτε από την αρχή

Το να μάθουμε να μαγειρεύουμε από το μηδέν είναι μια δεξιότητα ζωής που πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Το να γνωρίζετε πώς να συνδυάζετε απλά, εποχιακά τρόφιμα από την αρχή είναι ΤΟΣΟ κεντρικό για την εξοικονόμηση χρημάτων.

μου αρέσει βιβλίο του Shay Elliot. Είναι οικοδεσπότης και μαμά, και μαγειρεύει με οικονομικό προϋπολογισμό.

Φτιάχνουμε επίσης το δικό μας ζυμωτό ψωμί, ξινολάχανο και κομπούχα.

12. Αγοράστε χύμα

Η αγορά χύμα είναι μια ισχυρή λιτή κίνηση. Χύμα χαρτί υγείας, χύμα αλεύρι, χύμα ζάχαρη, χύμα κρέας (όπως αξίζει μια ολόκληρη αγελάδα) αν έχετε χώρο και αποθηκευτικό χώρο, αγοράστε χύμα ο τρόπος που πρέπει!

Εάν αποθηκεύετε αποξηραμένα προϊόντα, βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι σας είναι πλήρως σφραγισμένοι και στεγανοί για το ποντίκι!

Θεωρώ ότι αν αφήσουμε στην άκρη 30 $ την εβδομάδα σε έναν λογαριασμό κρέατος, μέχρι να τελειώσει το βόειο κρέας, έχουμε αρκετά δεσμευμένα στην άκρη για να αγοράσουμε ένα άλλο ολόκληρο θηρίο.

13. Στεγνό γραμμή

Έχω μεγαλώσει χωρίς στεγνωτήριο και επίσης δεν το έχουμε τώρα. Δεν είναι μόνο καλύτερο στα ρούχα σας να είναι στον ήλιο παρά στο στεγνωτήριο, είναι πολύ καλύτερο και για την τσέπη σας!

Το χειμώνα, ή τις μέρες με υγρασία, έχουμε μια σκάλα που κρέμεται από το ταβάνι μας σε μια τροχαλία και βάζουμε τα ρούχα μας εκεί ψηλά.

14. Κρύο πλύσιμο

Μαζί με το στέγνωμα γραμμής, βασικά πλένουμε τα ρούχα μας μόνο σε κρύο νερό. Στην πραγματικότητα, έχω μόνο έναν εύκαμπτο σωλήνα στο πλυντήριό μας, οπότε αν το θέλω ζεστό, πρέπει να το αλλάξω χειροκίνητα.

Με ένα καλό απορρυπαντικό ρούχων, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τη χρήση μόνο κρύου νερού.

DIY για εξοικονόμηση χρημάτων

15. Δώρα DIY

Τα γενέθλιά μας και τα Χριστούγεννα περιέχουν πολλές ιδέες για δώρα DIY. Εδώ είναι μερικά

16. Φτιάξτε το και φτιάξτε το μόνοι σας

Ένα κοτέτσι, ένα υπόστεγο ή σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να γίνει από εσάς μόλις έχετε κάποια εργαλεία και λίγη τεχνογνωσία

Το Youtube είναι ο καλύτερος φίλος σας για την κατασκευή και την επισκευή DIY.

Χάρη στο youtube τον τελευταίο χρόνο έχουμε φτιάξει αλυσοπρίονο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, ηλεκτρική σκούπα και πλυντήριο ρούχων, όλα από βίντεο του youtube DIY!

17. Περίφραξη

Εάν υπάρχει ένα πράγμα σε ένα αγρόκτημα που δεν έχετε την πολυτέλεια να βιδώσετε, αυτό είναι η περίφραξή σας. Ευτυχώς, η περίφραξη δεν είναι τόσο δύσκολη όταν ξέρετε πώς.

Ζητήστε από έναν ντόπιο αγρότη να σας δείξει τα σχοινιά ή μεταβείτε ξανά στο youtube.

18. Χρησιμοποιήστε μεταχειρισμένα υλικά

Δεν χρειάζεται να είναι όλα ολοκαίνουργια. Μόλις χτίσαμε ένα νέο σπίτι και τα παράθυρα, τα ντουλάπια της κουζίνας, τα εξαρτήματα πλυντηρίου και τα εξαρτήματα μπάνιου είναι όλα μεταχειρισμένα. Και είμαι εντάξει με αυτό. Τα υπόστεγα ζώων μας είναι ως επί το πλείστον από δεύτερο χέρι (δωρεάν) σίδερο στέγης και είναι πολύ καλά για αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή.

19. Επαναξιολογήστε τα πάντα

Στο τέλος κάθε σεζόν είναι πραγματικά χρήσιμο να δείτε πού πάνε τα χρήματα, ο χρόνος και η προσπάθειά σας και τι αποδίδει και τι όχι.

Στη Νέα Ζηλανδία τα σφαιρίδια κουνελιού είναι πολύ ακριβά και χάρη στο RCD στην ιδιοκτησία μας δεν τολμάμε να τρώμε γρασίδι. Έτσι, ανακαλύψαμε ότι τα κουνέλια μας κοστίζουν περίπου 15 $ ανά κιλό κρέατος (με κόκαλο).

Λοιπόν, δυστυχώς, εγκαταλείπουμε τα κρέατα κουνέλια προς το παρόν.

Είχαμε πρόβατα στο παρελθόν, αλλά το κάτω μέρος της ιδιοκτησίας μας βουλιάζει στη βροχή και χάσαμε 3 πρόβατα σε μια εβδομάδα από τον βάλτο.

Η αγελάδα μας βρήκε το ακίνητο πολύ απότομο και γλίστρησε και έσπασε την ουρά της μια μέρα. Περνάμε λοιπόν στις κατσίκες Boer.

Ζήστε και μάθετε ε.

20. Επενδύστε στο μέλλον σας

Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να σκεφτείτε σε ποια πράγματα αξίζει να επενδύσετε από την αρχή για να το κάνετε σωστά για πάντα.

Η περίφραξη είναι ένα πράγμα που δεν θέλετε να χρειαστεί να το ξανακάνετε σε 10 χρόνια, γι‘ αυτό κάντε το από την αρχή και αγοράστε τα κατάλληλα υλικά.

Τα υπόστεγα ζώων πρέπει να είναι χτισμένα καλά, από μαυρισμένη ξυλεία, ώστε να μην σαπίσουν σε 3 χρόνια και να φουσκώσουν.

Ξοδέψτε κάποια χρήματα το συντομότερο δυνατό σε πράγματα που θα αποδώσουν αργότερα, όπως οπωροφόρα δέντρα και καρυδιές.

Μερικές φορές η επένδυση στο να μάθεις πώς να κάνεις κάτι σωστά (όπως το να μάθεις να κάνεις κηπουρική έτσι ώστε τα πράγματα να μεγαλώνουν πραγματικά!) αξίζει να τα ξοδέψεις. Η εκπαίδευση αξίζει πάντα τα χρήματα, η γνώση είναι δύναμη και η ικανότητα να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου.

20 λογικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο Homestead

Μην πετάτε τα χρήματά σας. Περάστε ένα βράδυ σκεπτόμενοι πού πηγαίνουν πραγματικά τα χρήματά σας και πόσα από αυτά πηγαίνουν εκεί.

Είναι βιώσιμο έτσι; Υπάρχει καλύτερο μέρος όπου θα μπορούσαν να πάνε τα χρήματα;

Κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στο σπίτι μπορεί να εξοικονομήσετε σημαντικά ποσά μετρητών!

20 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι.  Η λιτή ζωή δεν είναι αστείο!  Το Homesteading μπορεί να είναι δαπανηρό, αλλά ακολουθήστε αυτές τις φειδωλές ατάκες και παρακολουθήστε την εξοικονόμηση πόρων!  #piwakawakavalley


Schreibe einen Kommentar