10 Κορυφαίες συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα τα Χριστούγεννα

1
10 Κορυφαίες συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα τα Χριστούγεννα

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 30 Νοεμβρίου 2021

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου όπου όλα τα έξοδα φαίνεται να έρχονται ταυτόχρονα. Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την περίοδο των γιορτών πιο προσιτές και να εξοικονομήσετε χρήματα ακόμη και τα Χριστούγεννα!

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Είτε γιορτάζετε Χριστούγεννα, Hanukkah, Yule ή ένα από αυτά πολλές άλλες παραδόσεις για το τέλος του χρόνου αυτή μπορεί να είναι μια ακριβή εποχή του χρόνου για πολλούς από εμάς.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα τα Χριστούγεννα

Εδώ είναι 10 πράγματα που κάνουμε στην οικογένειά μας και μειώνουν σημαντικά τα χρήματα που ξοδεύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων.

1) Εξοικονομήστε όλο το χρόνο

Ξέρω ότι ακούγεται κάπως κακόγουστο, αλλά το να είσαι προετοιμασμένος με μια ωραία μικρή ποσότητα μετρητών όταν έρθει το τέλος του έτους, είναι πραγματικά μια μεγάλη μείωση του στρες.

Για να υπολογίσετε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να περάσετε άνετα στις χριστουγεννιάτικες αγορές και άλλες χριστουγεννιάτικες δαπάνες, προσθέστε πόσα ξοδέψατε πέρυσι σε επιπλέον φαγητό, εξόδους και δώρα και διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με το 52. Τώρα απλώς δημιουργήστε έναν ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό και μια αυτόματη πληρωμή σε αυτό για κάθε εβδομάδα, για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το στρογγυλοποιήσετε στο πλησιέστερο $10 κάθε εβδομάδα.

Στο τέλος του χρόνου θα έχετε ένα υπέροχο μικρό buffer διακοπών για να βουτήξετε. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε αυτόν τον λογαριασμό εξοικονόμηση μπόνους όπου κερδίζετε επιπλέον τόκο ή όπως εμείς, να του ζητήσετε να εξοικονομήσει τόκους έναντι της υποθήκης μας.

2) Μειώστε τη λίστα δώρων σας (και τον προϋπολογισμό δώρων σας)

Για πόσα άτομα αγοράζετε; Χρειάζεστε πραγματικά να αγοράσετε το Great Aunt Sue άλλο σετ αλάτων μπάνιου ή σετ επιστολών;

Secret Santa

Εάν έχετε πολλούς ενήλικες για να αγοράσετε, ίσως θα μπορούσατε να προτείνετε μια συμφωνία Secret Santa και να την κάνετε ότι πρέπει να αγοράσετε μόνο για ένα άτομο.

Χαμηλότερος προϋπολογισμός

Ως οικογένεια κάνουμε σπιτικά δώρα για τους γονείς μας, αγοράζουμε μόνο ένα από τα 3 αδέρφια μου (μοιράζεται γύρω μας) και παίρνουμε κάτι κάτω από 20 $ για καθένα από τα ξαδέρφια των παιδιών.

Κρατήστε τα δώρα απλά

Τα δικά μας παιδιά παίρνουν μια μικρή κάλτσα με κυρίως φαγητά και γραβάτες/κλιπ για τα μαλλιά και τα δώρα τους από εμάς είναι συνήθως ρούχα, βιβλία και κάτι πρακτικό που θέλουν – φέτος είναι ένας υπνόσακος το καθένα.

Αποφύγετε τις δωροκάρτες

Αν και μια δωροκάρτα μπορεί να φαίνεται σαν η εύκολη επιλογή, συχνά μπορείτε να βρείτε ένα φθηνότερο, κατάλληλο δώρο για πολύ λιγότερο από αυτό που θα ξοδεύατε σε μια δωροκάρτα ή ένα κουπόνι.

Κάντε κουπόνια

Εναλλακτικά, φτιάξτε τα δικά σας κουπόνια – για μαγειρευτό γεύμα, φύλαξη παιδιών, κηπουρική ή άλλη παρόμοια υπηρεσία. Δεν σας κοστίζουν τίποτα παρά μόνο χρόνο και συχνά εκτιμώνται πολύ από το άτομο που λαμβάνει το δώρο!

Αγορά κατά τη διάρκεια των πωλήσεων

Εάν κάνετε μια λίστα νωρίτερα, μπορείτε συχνά να κάνετε τις περισσότερες από τις γιορτινές αγορές σας πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις εκπτώσεις και άλλες μεγάλες εκπτώσεις. Μπορείτε να βάλετε τον προϋπολογισμό των διακοπών σας για να αγοράσετε αυτά τα πράγματα, γνωρίζοντας ότι θα σας εξοικονομήσουν χρήματα αργότερα, όταν φτάσει η περίοδος των εορτών. Η Black Friday είναι η Παρασκευή αμέσως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και συχνά έχει τεράστιο αριθμό πολύ καλών πωλήσεων, ακόμη και στη Νέα Ζηλανδία όπου δεν γιορτάζουμε καν την Ημέρα των Ευχαριστιών (αν και ίσως θα έπρεπε, το να είμαστε ευγνώμονες είναι πάντα καλό πράγμα! Επίσης PIE).

Αυτές οι μικρές χριστουγεννιάτικες αποταμιεύσεις μπορούν πραγματικά να αυξήσουν και να μειώσουν σημαντικά τις δαπάνες των διακοπών σας.

3) Σπιτικό ή Μεταχειρισμένο

Εάν η λίστα με τα δώρα των γιορτών σας είναι πράγματι ζευγαρωμένη όσο πιο μικρή μπορεί να είναι ήδη, προτείνετε να δοκιμάσετε σπιτικά ή μεταχειρισμένα δώρα.

Έχω μια υπέροχη λίστα με λιτές ιδέες για δώρα, δεν είναι όλες εξαιρετικά φθηνές αν τις αγοράσετε καινούριες, αλλά πολλές μπορείτε να βρείτε σε εκπτώσεις σε γκαράζ ή να τις φτιάξετε μόνοι σας.

Απλώς να γνωρίζετε ότι το τέλειο δώρο για τις γιορτές μπορεί να κοστίσει στην πραγματικότητα περισσότερο από το να αγοράσετε! Εάν κάνετε απλώς ένα μόνο αντικείμενο, αλλά όταν αγοράζετε όλους τους πόρους για να φτιάξετε το εν λόγω αντικείμενο, συχνά καταλήγει πιο ακριβό. Εάν, ωστόσο, φτιάχνετε πολλά από το ίδιο αντικείμενο, μπορεί να είναι πολύ φθηνότερο να φτιάξετε το δικό σας.

Μερικές φορές το τέλειο δώρο δεν είναι καινούργιο. Κυνηγήστε, υπάρχουν μερικά πραγματικά φοβερά vintage αντικείμενα που θα ταίριαζαν ακόμα και στο πιο μοντέρνο σπίτι.

Εάν συμμετέχετε σε μια μυστική ανταλλαγή δώρων Άγιου Βασίλη ή διασκέδασης, η εύρεση τυχαίων ή ξεκαρδιστικών αντικειμένων σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ή ένα χειροποίητο δώρο είναι ένας μοναδικός τρόπος για να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας ενώ εξακολουθείτε να εκπληρώνετε τον στόχο αποταμίευσης σας.

4) Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τα γεγονότα

Κανείς δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να πηγαίνει σε όλες τις λειτουργίες του τέλους του έτους. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας και πηγαίνετε μόνο σε αυτά.

Αυτή είναι μια πολύ απασχολημένη περίοδος, αλλά είναι επίσης μια πολύ μαγική περίοδος. Σιγά σιγά και προσπάθησε να το απολαύσεις. Μην σπαταλάτε ολόκληρο τον μήνα τρέχοντας από το ένα γεγονός στο άλλο.

Περάστε χρόνο στο σπίτι απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, κάντε μια βόλτα και δείτε τα φώτα των Χριστουγέννων ή ακούστε μια χορωδία να τραγουδά τα κάλαντα.

5) Αναπτύξτε φθηνότερες παραδόσεις

Οι φίλοι, η οικογένεια, οι σύντροφοι και τα παιδιά δεν θέλουν πραγματικά τα ακριβά πράγματα. Αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν είναι εσύ, η αγάπη σου και ο χρόνος σου.

Κάντε μια βόλτα στην παραλία ή μια βόλτα στην κορυφή του βουνού.

Παίξτε μαζί επιτραπέζια παιχνίδια ή ένα άθλημα στο γρασίδι. Φτιάξτε ειδικά φορτωμένα ποπ κορν και παρακολουθήστε μαζί μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

Ψήστε marshmallows ακούγοντας τα κάλαντα.

Πάρτε ένα κουτί με τρόφιμα σε άτομα που έχουν ανάγκη ή στην τράπεζα τροφίμων. Φτιάξτε σπιτάκια με μελόψωμο ή σερβίρετε ένα γεύμα στη σούπα.

Μείνετε ξύπνιοι και κοιτάξτε τα αστέρια.

Βρείτε μια υπηρεσία φωτισμού κεριών για να παρακολουθήσετε.

Όλες αυτές είναι υπέροχες και ικανοποιητικές δραστηριότητες που συνήθως δεν κοστίζουν επιπλέον χρήματα.

6) Κάντε „Advent Calendars“ βάσει δραστηριότητας

Τα παιδιά δεν χρειάζονται περισσότερη σοκολάτα. Παίρνουν αρκετή ζάχαρη στη ζωή τους χωρίς να ξεκινούν τη μέρα τους με μια χούφτα καραμέλα.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο προσέλευσης πολύ εύκολα. Ρυθμίστε ένα απλό κορδόνι με έναν φάκελο για κάθε μέρα. Γεμίστε τον φάκελο με μια κάρτα με τη δραστηριότητα κάθε ημέρας πάνω του.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να συμπεριληφθούν, καθώς και στα ρεσιτάλ για το τέλος της χρονιάς για παιδιά, ένα ειδικό γεύμα, κατασκευή και διανομή χριστουγεννιάτικων καρτών, επισκεπτών και χειροτεχνιών.

7) Να είστε προετοιμασμένοι

Εάν είστε οργανωμένοι και προγραμματίζετε εκ των προτέρων, μπορείτε να αποφύγετε να πληρώσετε επιπλέον για ευκολία.

Αγοράστε τα εορταστικά σας τρόφιμα και είδη για το χριστουγεννιάτικο δείπνο κατά τη διάρκεια ενός μήνα περίπου πριν από τις διακοπές, καθώς έρχονται ειδικές.

Ωστόσο, φροντίστε να αγοράζετε μόνο πράγματα που γνωρίζετε ότι θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικά δεν θα εξοικονομήσετε καθόλου χρήματα!

Σχεδιάστε εκ των προτέρων για να φτιάξετε κάτι σαν απόσταγμα βανίλιας, σαντιγί με βούτυρο σώματος ή κερί μέλισσας ως δώρα και εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας κάτι για χριστουγεννιάτικα δώρα.

8) Αγκαλιάστε το γεύμα Potluck

Εάν φιλοξενείτε άτομα σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών, κάντε το potluck!

Εάν είστε πολύ „Τύπου Α“ για να επιτρέψετε στους ανθρώπους να επιλέξουν τι θα φέρουν και ρισκάρετε ένα ολόκληρο τραπέζι με πατατάκια και ποπ κορν, τότε δημιουργήστε μια λίστα ιδεών και βάλτε την στο Google Drive, ώστε οι χρήστες να μπορούν να προσθέσουν τα ονόματά τους δίπλα της. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνδέσμους σε συνταγές εκεί.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον προϋπολογισμό των Χριστουγέννων, καθώς και να επιτρέψετε στους άλλους να αισθάνονται ότι συνεισφέρουν και ότι μπορούν να φέρουν τα αγαπημένα τους εορταστικά πιάτα και φαγητά.

9) Χρησιμοποιήστε πραγματικές πλάκες

Ξέρω ότι για μεγάλα πλήθη τα πλαστικά σερβίτσια μιας χρήσης είναι εύκολα. Το καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω. Αλλά μην τεμπελιάζετε, σώστε τον πλανήτη και το πορτοφόλι σας και απλώς πλύνετε τα πιάτα.

Είναι πολύ πιο ωραίο να τρως από ένα πραγματικό πιάτο, με αληθινά μαχαιροπίρουνα και να πίνεις από πραγματικό ποτήρι. Εάν δεν έχετε αρκετά για να αντέξετε από το σπίτι σας, ζητήστε από μερικούς άλλους να φέρουν μερικά ή ελέγξτε μεταχειρισμένα καταστήματα, πωλήσεις γκαράζ ή οίκους δημοπρασιών για να αγοράσετε μερικά για εξαιρετικά φθηνά.

Στο τέλος των εορτασμών, πλύνετε τα, συσκευάστε τα σε ένα κουτί και αποθηκεύστε τα στο γκαράζ ή τη σοφίτα μέχρι την επόμενη φορά.

10) Πάρτε ένα Stay-cation

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να φύγετε για να μπορέσετε να κάνετε διακοπές. Μένω σπίτι. Σας εξοικονομεί κόστος ταξιδιού (και άγχος!), η διαμονή είναι δωρεάν και έχετε ήδη ό,τι χρειάζεστε για φαγητό. Δεν υπάρχει σίτερ για να πληρώσει και κανένα κατοικίδιο για να οργανώσει.

Τα έξοδα των διακοπών μπορούν να ξεφύγουν πολύ γρήγορα από τον έλεγχο, η παραμονή στο σπίτι διασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε διπλό για πράγματα που ξεχάσατε να φέρετε μαζί σας και σας ενθαρρύνει να φάτε στο σπίτι και όχι σε ένα εστιατόριο ή ένα καφέ.

Ορίστε έναν προϋπολογισμό και κάντε μια λίστα με πράγματα που αγαπάτε να κάνετε στην περιοχή σας. Επιλέξτε κάποια πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προϋπολογισμό σας για να πληρώσετε για τα γεύματα έξω, ή για να περιποιηθείτε φαγητό από το κατάστημα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι ή για να μπείτε σε ένα αξιοθέατο που θέλετε να δείτε.

Αφήστε την τεχνολογία σας σε άλλο δωμάτιο για την εβδομάδα και αφιερώστε το χρόνο κάνοντας πράγματα μαζί. Εάν πρέπει πραγματικά να ελέγξετε την τεχνολογία σας, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και όταν σβήσει, όλα θα φύγουν ξανά. Διαβάστε εδώ για μερικές εξαιρετικές συμβουλές για ταξίδια με παιδιά.

Μπόνους: Θέστε στον εαυτό σας μια πρόκληση αποταμίευσης

Δεν είναι πολλά πράγματα που αισθάνονται καλύτερα από την επίτευξη ενός στόχου αποταμίευσης. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο με μετρητά είτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου Χριστουγέννων.

Η ιδέα είναι κάθε φορά που εξοικονομείτε χρήματα κατά την περίοδο των διακοπών (διαλέγετε μερικές ημερομηνίες και τηρείτε τις) να τοποθετείτε αυτές τις οικονομίες στο βάζο ή τον λογαριασμό σας και να βλέπετε τι θα λάβετε στο τέλος του μήνα.

Εάν έχετε προϋπολογισμό $20 για ένα δώρο και το σπιτικό δώρο σας κοστίζει μόνο $10, τα επιπλέον $10 πηγαίνουν στο απόθεμα της πρόκλησης αποταμίευσης. Αντί να αγοράζετε χαρτί περιτυλίγματος, φτιάξτε επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες δώρου από παλιοσίδερα. Ψήστε ή μαζέψτε αντικείμενα για να τα χρησιμοποιήσετε ως γεμιστικά. Βρείτε ένα άγριο πεύκο για να το χρησιμοποιήσετε ως χριστουγεννιάτικο δέντρο και αφήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο σχολείο.

Όλα αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν πραγματικά να αθροιστούν, δίνοντάς σας ένα υγιές μικρό μπόνους εξοικονόμησης στο τέλος των διακοπών.

Ορίστε λοιπόν, 10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Μπορεί να σημαίνει ότι αλλάζετε κάποια από τα πράγματα που κάνετε τώρα, αλλά μπορεί κάλλιστα να βρείτε μια νέα παράδοση που απλά αγαπάτε.

Δείτε αυτά 25 διασκεδαστικές και λιτές οικογενειακές παραδόσεις.

Ποια φθηνά ή λιτά πράγματα σας αρέσει να κάνετε για να κάνετε τις διακοπές πιο προσιτές;

Αυτός ο βραχώδης δρόμος με λευκή σοκολάτα 5 συστατικών κάνει το απόλυτο τέλειο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλιά τους οποιαδήποτε στιγμή!  Σούπερ νόστιμο και πραγματικά γρήγορο και εύκολο να γίνει.  Δοκιμάστε αυτόν τον βραχώδη δρόμο με λευκή σοκολάτα σήμερα ή καρφιτσώστε τον για αργότερα!  #συνταγή #Χριστούγεννα

Είναι κάποιος που γνωρίζετε χωρίς γλουτένη ή χωρίς γαλακτοκομικά;  Δοκιμάστε αυτό το χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς γαλακτοκομικά χωρίς γλουτένη, είναι υγρό και νόστιμο και εξαιρετικά απλό και εύκολο στην παρασκευή του!  #χριστουγεννιάτικο #φρουτκέικ #συνταγή #χριστουγεννιάτικο

30 λιτές ιδέες διακόσμησης DIY για το σπίτι σας αυτά τα Χριστούγεννα.  Δείτε αυτές τις όμορφες, εύκολες, ρουστίκ ιδέες διακόσμησης DIY #christmas #frugalchristmas #christmasideas #piwakawakavalley

Το να αγοράσεις ένα δώρο για κάποιον που έχει τα πάντα είναι πραγματικά δύσκολο!  Οι οικοδεσπότες, οι άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους, οι πεζοπόροι και οι κηπουροί θα εκτιμήσουν όλοι μερικές από τις λιτές ιδέες για δώρα σε αυτήν τη λίστα.  Δείτε το σήμερα και καρφιτσώστε το για αργότερα!

Σπιτικές ιδέες για δώρα DIY που δεν είναι χάλια.  Εδώ είναι μερικές καταπληκτικές ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα για τα άτομα που αγαπάτε που είναι λιτά, εύκολα και όμορφα #chirstmasideas #diychristmas #frugalchristmas #holidays #piwakawakavalley

μεγάλη παρτίδα μελόψωμο σπίτι συνταγή NZ promo εικόνα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα τα Χριστούγεννα Εδώ είναι 10 πράγματα που κάνουμε στην οικογένειά μας και μειώνουν σημαντικά τα χρήματα που ξοδεύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων.


Schreibe einen Kommentar