Πώς να φυτέψετε δέντρα και θάμνους στο κεντρικό τοπίο του Τέξας | Λίπανση, έλεγχος ζιζανίων, περιποίηση χλοοτάπητα και γκαζόν Austin

0
Πώς να φυτέψετε δέντρα και θάμνους στο κεντρικό τοπίο του Τέξας |  Λίπανση, έλεγχος ζιζανίων, περιποίηση χλοοτάπητα και γκαζόν Austin

Pro-Tip ☞ Σχεδιάστε έχοντας κατά νου το τέλος. Οραματιστείτε το μέλλον μέγεθος και σχήμα του δέντρου σας για να καθορίσετε πώς θα ταιριάζει στο τοπίο σας! Θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι λυπάμαι που δεν το έκανα αυτό.

Αναμένετε μεγαλύτερες ποικιλίες δέντρων, όπως βελανιδιές, να αναπτύσσουν μεγάλα, εξαπλωμένα ριζικά συστήματα. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για τα θεμέλια, οπότε βεβαιωθείτε ότι αυτά τα είδη δέντρων έχουν πολλά χώρο για επέκταση μακριά από πεζοδρόμια, δρόμους και το σπίτι σας! Πρέπει να φυτευτούν μεγάλα δέντρα 15 έως 20 πόδια μακριά από το σπίτι σας. Μια άλλη σκέψη, τα δέντρα με ασθενέστερη ανοχή στους ισχυρούς ανέμους, όπως η αχλαδιά του Μπράντφορντ, χρειάζονται πολλά χώρο για να δημιουργηθούν οι ρίζες.

Τα ριζικά συστήματα του δέντρου μπορούν παραβιάστε τις γραμμές φυσικού αερίου, νερού και κοινής ωφέλειας καθώς και ορισμένες ζώνες! Για να αποφύγετε τις μελλοντικές προκλήσεις, επικοινωνήστε με το τμήμα χωροθέτησης για να ανακαλύψετε εάν υπάρχουν περιορισμοί στις ποικιλίες δέντρων ή στις τοποθεσίες φύτευσης για την περιοχή σας.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να θυμάστε: σκεφτείτε πόσο μεγάλο θα μεγαλώσει το δέντρο σας και τοποθετήστε το αρκετά μακριά από τις γραμμές ιδιοκτησίας.

Πώς να φυτέψετε

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι γενικά καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ένα δέντρο για να αποφύγετε τις σκληρές καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Συμβουλή #1

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση ότι βάζουμε ένα στρογγυλό μανταλάκι σε μια τετράγωνη τρύπα. Όταν πρόκειται για φύτευση δέντρων και θάμνων, αυτό ακριβώς θέλεις να κάνεις! Μια τετράγωνη τρύπα δίνει πολλές βελτιώσεις στην ανάπτυξη ενός φυτού όπως π.χ ταχύτερη και ισχυρότερη ανάπτυξη, μεγαλύτερο και υγιέστερο ριζικό σύστημα και υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης.

Συμβουλή #2

Όταν φυτεύετε το δενδρύλλιό σας, ξεκινήστε σκάβοντας μια τρύπα δεν υπερβαίνει το βάθος του εδάφους Το πλάτος αυτής της τρύπας πρέπει να είναι ελάχιστα τριπλάσιο μέγεθος της ρίζας, που είναι η μάζα των ριζών στη βάση του δέντρου σας. Για τους θάμνους, δημιουργήστε μια τρύπα 2 έως 5 φορές το πλάτος της ρίζας, και ένα βάθος που δεν θα ξεπεράσει τις κορυφαίες ρίζες, ή ριζοσπαστική. Θα θέλετε να εκτεθεί η λάμψη της ρίζας μετά τη φύτευση. Η δημιουργία επαρκούς πλάτους είναι σημαντική. δέντρα και θάμνοι που φυτεύονται με άφθονες ποσότητες επεξεργασμένου εδάφους θα αναπτύξτε ένα υγιές ριζικό σύστημα!

Συμβουλή #3

Διασπάστε το χώμα κατά μήκος των τοιχωμάτων της τρύπας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ή πιρούνι. Το νερό θα δυσκολευτεί να περάσει μέσω της περιμέτρου της οπής εάν τα τοιχώματα της οπής έχουν εξομαλυνθεί. αυτό ονομάζεται υαλοπίνακες.

Συμβουλή #4

Ένα πρόβλημα που πρέπει να αποφευχθεί είναι η συγκέντρωση νερού εντός της ζώνης φύτευσης. Για να αποφύγετε αυτό, δημιουργήστε τη γη στο κάτω κέντρο της τρύπας όπου θα τοποθετηθεί το δενδρύλλιο σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτή η συσσωρευμένη γη είναι συμπιεσμένη και ανενόχλητη το φυτό δεν βυθίζεται!

Αφού σκάψετε σωστά την τρύπα σας, τοποθετήστε το δέντρο ή τον θάμνο σας μέσα και γεμίστε τους υπόλοιπους χώρους της τρύπας με το εγγενές χώμα που είχατε σκάψει προηγουμένως. Δεν θέλετε να συμπιέζετε το χώμα που τοποθετείτε ξανά, απλώς τοποθετήστε το ελαφρά στη θέση του.

Αφού φυτευτεί το δέντρο ή ο θάμνος σας, θα θελήσετε να εξασκήσετε καλές συνήθειες ποτίσματος για το φυτό σας καθιερώνεται και παραμένει υγιής! Τόσο για τους θάμνους όσο και για τα δέντρα, ποτίστε βαθιά και αργά. Αυτά τα φυτά θα χρειαστούν πότισμα απευθείας στη ρίζα καθώς μεγαλώνουν. Αξιολογήστε την αποστράγγιση του εδάφους σας, ώστε να γνωρίζετε τη σωστή ποσότητα νερού που πρέπει να δώσετε στο δέντρο ή τον θάμνο σας! Πάνω και κάτω πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.

Η χρήση εδαφοκάλυψης γύρω από τα δέντρα και τους θάμνους σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγρασία έτσι ώστε να υπάρχει κανένας ανταγωνισμός για το νερό!

Πηγές:
https://agrilife.org/treecarekit/planting-tree-maintenance/how-to-plant-a-tree/
https://hgic.clemson.edu/factsheet/planting-shrubs-correctly/
https://www.intelligentliving.co/planting-trees-in-square-holes/

Schreibe einen Kommentar