Πώς να επιβιώσετε στην επόμενη ύφεση στο Homestead

0

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 12 Ιανουαρίου 2021

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, όταν χτυπήσει η επόμενη ύφεση, θα το μάθετε. Μια άλλη παγκόσμια οικονομική κρίση είναι απλώς θέμα χρόνου, όχι εάν, αλλά πότε.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Η επιβίωση μιας ύφεσης, και ακόμη και η καλή απόκτηση μιας ύφεσης είναι δυνατή, αλλά πρέπει να κάνετε κάποια βήματα προτού χτυπήσει για να προετοιμαστείτε καλά για αυτήν.

Πριν φτάσουμε πολύ σε αυτήν την τρύπα από το κουνέλι, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι δεν είμαι οικονομικός σύμβουλος, απλώς μοιράζομαι μαζί σας αυτό που έχω ερευνήσει για τον εαυτό μας και είναι εδώ μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ: 11 μοναδικοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα παντοπωλεία σας

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να αποθηκεύετε σωστά το ντουλάπι σας

Πότε θα συμβεί η επόμενη ύφεση;

Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης τοποθετεί την πιθανότητα ύφεσης εντός ενός έτους πάνω από 30% (1). Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εικασία, αλλά πολλοί από τους προδρόμους μιας ύφεσης άρχισαν να εμφανίζονται το 2019 – η ανεργία είναι χαμηλή, οι τιμές των κατοικιών είναι ανοδικές, η καμπύλη αποδόσεων του δημοσίου έχει αντιστραφεί (2) και η εμπιστοσύνη είναι χαμηλή.

Με το τελευταίο κραχ της αγοράς και το ξέσπασμα του ιού, τα πράγματα φαίνεται ότι θα συμβούν το 2020, νωρίτερα παρά αργότερα.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα συμβεί η ύφεση, στην πραγματικότητα, οι οικονομολόγοι μπορούν να πουν μόνο εκ των υστέρων!

Ως ύφεση ορίζεται τα δύο τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (δηλαδή 6 μήνες συρρίκνωσης της οικονομίας), ενώ ύφεση είναι όταν αυτό διαρκεί για περισσότερο από ένα χρόνο.

Γνωρίζατε ότι οι χρόνοι μεταξύ μιας ύφεσης – που ονομάζεται οικονομική επέκταση – δεν κράτησαν ποτέ περισσότερο από μια δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που έχουν καταγραφεί?

Γενικά, οι υφέσεις συμβαίνουν κάθε 6-8 χρόνια στον κύκλο της οικονομίας και από το 2020, έχουμε πλέον πάνω από 11 χρόνια από το μεγάλο κραχ του 2008/2009.

5 βήματα για την προετοιμασία για την επόμενη ύφεση

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η πρόληψη και η προετοιμασία είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποτρέψετε την ύφεση τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.

1) Αποθήκευση, αποθήκευση, αποθήκευση

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για μια ύφεση. Στην ιδανική περίπτωση, κάθε νοικοκυριό θα έχει αυτό που αναφέρεται ως «ταμείο έκτακτης ανάγκης» τουλάχιστον 3-6 μηνών εξόδων που θα εξοικονομούνται και θα διατηρούνται σε ένα μέρος με εύκολη πρόσβαση.

Δεν είναι η ώρα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις – πρέπει να έχετε μετρητά στο χέρι (στον τραπεζικό σας λογαριασμό είναι εντάξει). Μην το κλειδώνετε σε προθεσμιακές επενδύσεις ή οτιδήποτε άλλο. Ένας απλός, υψηλού τόκους αποταμιευτικός λογαριασμός είναι το καλύτερο μέρος για αυτό – ή να ανταποκρίνεται στην υποθήκη σας, να το συμψηφίζει και να σας εξοικονομεί τόκους.

2) Μειώστε το χρέος

Εάν έχετε οποιοδήποτε χρέος, ειδικά καταναλωτικό χρέος υψηλού επιτοκίου, τώρα είναι η ώρα να εργαστείτε πραγματικά σκληρά για να το ξεπληρώσετε. Ντέιβ Ράμσεϊ είναι διάσημος για τη μέθοδο αποπληρωμής του χρέους του.

Εάν χάσατε τη δουλειά σας, αυτά τα χρέη υψηλών τόκων είναι τα πρώτα που αποστέλλονται σε εισπράκτορες χρεών και ενδέχεται να προστεθούν πολλές πρόσθετες χρεώσεις και ποινές στην κορυφή, οπότε όσο πιο γρήγορα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές, τόσο το καλύτερο.

Το καλύτερο είναι να υιοθετήσετε το παλιό ρητό από την κατάθλιψη, „αν δεν μπορείτε να πληρώσετε μετρητά, τότε δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά“. Εξοικονομήστε χρήματα για νέες αγορές αντί να προσθέσετε στο υπάρχον χρέος σας.

3) Δίκτυο!

Ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορεί να συναντήσεις ή πότε. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ενημερωμένο το βιογραφικό σας και να επωφεληθείτε από τη δικτύωση. Γενικά με τις δουλειές, ειδικά όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, είναι ποιοι ξέρετε που θα σας κρατήσουν απασχολημένους. Επομένως, μην χάνετε ποτέ μια ευκαιρία που παρουσιάζεται για να μιλήσετε με νέα άτομα και να δικτυωθείτε. Εάν έχετε προφίλ LinkedIn, ενημερώστε το επίσης.

Αν τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, το να έχεις καλές σχέσεις με τους γείτονές σου μπορεί να είναι κρίσιμο για την επιβίωσή σου. Μάθετε ποιες δεξιότητες και πόρους έχετε εσείς και οι γείτονές σας μεταξύ σας και βρείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.

Δεν γνωρίζεις ακόμα τους γείτονές σου; Φτιάξτε τους ένα κέικ ή μερικά μπράουνις και σκάστε να πείτε ένα γεια!

4) Μάθετε να κάνετε κηπουρική

Είναι καλό να λέμε ότι θα καλλιεργήσετε τη δική σας τροφή αν χρειαστεί, αλλά η κηπουρική είναι μια δεξιότητα ζωής που πρέπει να εξασκήσετε και να τελειοποιήσετε.

Το να μάθετε να κάνετε κηπουρική προτού εξαρτηθεί η ζωή σας και των παιδιών σας από αυτό είναι μια σοφή κίνηση.

Αυτό είναι το βιβλίο μου για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ξεκίνημα ενός κήπου και τι να καλλιεργήσετε πότε και τι να κάνετε με τα προϊόντα μόλις τα αποκτήσετε. Μάθετε περισσότερα εδώ

5) Αξιολογήστε το προφίλ κινδύνου σας

Εάν έχετε επενδύσεις σε μέρη υψηλού κινδύνου, μπορεί να θέλετε να αποφασίσετε εάν αυτό θέλετε να κάνετε προχωρώντας σε ύφεση. Ο υψηλός κίνδυνος μπορεί επίσης να έχει υψηλές αποδόσεις, αντίθετα μπορεί να έχετε επίσης υψηλές αποδόσεις.

Εάν έχετε πολλά ακίνητα και οι πληρωμές στεγαστικών δανείων σας είναι εξαιρετικά υψηλές, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσετε εάν αυτό είναι βιώσιμο για εσάς.

κορυφαίες 5 συμβουλές για να σας προετοιμάσει η ύφεση συν 15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε εσάς, την οικογένειά σας και το σπίτι σας στην επόμενη ύφεση/κατάθλιψη

Πώς να επιβιώσετε στην επόμενη ύφεση στο Homestead

Εάν έχετε γη, έστω και ένα μικρό αστικό οικόπεδο, θα είστε σε πολύ καλύτερη θέση να επιβιώσετε από την επόμενη ύφεση και να βγείτε στην κορυφή.

Εάν δεν έχετε ακόμη ένα σπίτι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε μερικές δεξιότητες οικιακής φροντίδας που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε.

1) Πάρτε ένα Side Hustle

Το να βασίζεστε σε ένα μέρος για το εισόδημά σας μάλλον δεν είναι σοφό. Αναζητήστε τρόπους να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας και να προσγειωθείτε για να σας φέρετε περισσότερα χρήματα. Η δημιουργία ενός ιστολογίου είναι μονόδρομος – διαβάστε εδώ για όλες τις συμβουλές μου για να ξεκινήσετε ένα δικό σας.

Η αναπαραγωγή ζώων, η καλλιέργεια φυτών, η παραγωγή τροφής, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Εδώ είναι μερικά υπέροχα ιδέες για την εργασία από το σπίτικαι εδώ είναι μερικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα με το σπίτι σας.

Η ενοικίαση ενός δωματίου ή μιας καμπίνας στο Air B n B είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε κάποια ανταλλακτικά νομίσματα! Η οργάνωση εργαστηρίων ή η διδασκαλία μαθημάτων μπορεί επίσης να βοηθήσει.

2) Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό

Αυτό θα είναι μεγάλο! Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης, κάθε σπίτι είχε λαχανόκηπο, κοτόπουλα στην πίσω αυλή και πολλά είχαν επίσης κρεατοκουνέλια.

Αυτά είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις ακόμα και στην πόλη αν έχεις μικρό οικόπεδο.

Κάνοντας αυτά τα πράγματα θα σας βοηθήσει επίσης να ζήσετε μια πιο λιτή ζωή, να χτίσετε την ανθεκτικότητά σας και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, ακόμα κι αν δεν συμβεί ποτέ ύφεση.

Μάθετε να συντηρείτε και μπορείτε να παράγετε το υπερβολικό σας, ώστε τίποτα να μην πάει χαμένο.

3) Μην πληρώνετε για κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Τα τελευταία 3 χρόνια, χάρη στα DIY tutorials στο youtube έχω φτιάξει το πλυντήριο ρούχων, τον καταψύκτη, το πλυντήριο πιάτων, την ηλεκτρική σκούπα και ο άντρας του έχει φτιάξει δύο φορές το αλυσοπρίονο του, τον διαχωριστή κορμών και έμαθε πώς να αλλάζουμε λάδια στα αυτοκίνητά μας.

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι μόνοι σας! (εφόσον το κάνετε με ασφάλεια – οι ηλεκτρολογικές εργασίες πρέπει να γίνονται από εξουσιοδοτημένο επαγγελματία)

4) Βγείτε εκτός δικτύου

Είτε βγάλετε ολόκληρο το σπίτι σας από το δίκτυο επενδύοντας σε μια ηλιακή ή αιολική συστοιχία, είτε απλώς εξασκείτε να ζείτε χωρίς ρεύμα, οι δεξιότητες που θα μάθετε θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος πολύ χαμηλότερους.

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε με ηλιακό φούρνο, στη φωτιά ή ακόμα και απλά να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα αντί να ζεστάνετε ολόκληρο τον φούρνο σας για δείπνο.

Πάρτε την οικογενειακή κατασκήνωση και εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας κουζίνες υγραερίου και πηγαίνετε χωρίς όλη τη σύγχρονη τεχνολογία.

5) Μάθετε να μαγειρεύετε από την αρχή

Όταν τα χρήματα λιγοστεύουν (ή αν είστε φειδωλοί προσπαθώντας να εξοικονομήσετε χρήματα για το ταμείο έκτακτης ανάγκης), το μαγείρεμα από την αρχή στο σπίτι είναι μια δεξιότητα που θα σας εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Εάν καλλιεργείτε το δικό σας φαγητό, είναι λογικό να μάθετε να το μαγειρεύετε επίσης!

Μάθε να ψήνεις ψωμί στο σπίτι. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε ψωμί χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από αλεύρι, αλάτι και νερό; Μπορείτε να μαζέψετε άγριες μαγιές για να φτιάξετε το δικό σας προζύμι και να φτιάξετε το πιο νόστιμο ψωμί.

Το προζύμι είναι πιο θρεπτικό και επίσης πιο εύκολα αφομοιώσιμο.

6) Ζωοτροφές για τροφή

Όταν οι καιροί είναι στενοί, αξιοποιήστε στο έπακρο τη δωρεάν τροφή που αναπτύσσεται γύρω σας στην άγρια ​​φύση – δοκιμάστε να κυνηγήσετε, να ψαρέψετε, να μαζέψετε μανιτάρια ή να βρείτε άλλα εκπληκτικά τρόφιμα που φυτρώνουν γύρω σας.

7) Εξοικονομήστε χρήματα στο μπάνιο

Πολλά από αυτά τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης χωρίς πλαστικά, πιο βιώσιμα είναι επίσης πολύ φθηνότερα και διαρκούν πολύ περισσότερο – όπως το παλιό ξυράφι ασφαλείας timey και οι λεπίδες 2c του.

Για τις κυρίες, επενδύστε σε ένα κύπελλο περιόδου, όχι μόνο είναι πιο υγιεινό, είναι φθηνότερο και διαρκούν για πάντα! Δείτε τον απόλυτο οδηγό μου εδώ.

Φτιάξτε το δικό σας σαπούνι, βάλσαμο μελισσών και βούτυρο σώματος, αφήστε το σαμπουάν και φτιάξτε μηλόξυδο για μια ολόκληρη σειρά χρήσεων.

8) Ζητήστε το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς

Προμηθεύοντας κάποιο καλό, παλιομοδίτικα βιβλία μαγειρικής από την περίοδο της κατάθλιψης και του πολέμου είναι μια υπέροχη ιδέα. Θα μάθετε μερικές νέες συνταγές και πολλές είναι γεμάτες συμβουλές και κόλπα για να κάνετε τις πένες σας (και το φαγητό) να προχωρήσουν περισσότερο.

9) Φτιάξτε μια βιβλιοθήκη

Υπάρχουν τόσες πολλές δεξιότητες που μπορείτε να μάθετε να κάνετε μόνοι σας με τα σωστά δίδακτρα. Εδώ είναι τα 20 καλύτερα βιβλία που πρέπει να έχετε στο ράφι σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

10) Μάθετε να πηγαίνετε χωρίς

Πόσες συνδρομές πληρώνετε αυτήν τη στιγμή; Χρειάζεστε πραγματικά κάποιο από αυτά; Χρειάζεστε πραγματικά αυτά τα νέα ρούχα, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο έχετε αγοράσει αυτήν την εβδομάδα;

Αντιμετωπίστε τη συζήτηση για μια πιθανή ύφεση ως ευκαιρία. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ρίξετε μια βαθιά ματιά στα οικονομικά σας και να σκεφτείτε τρόπους για να περικόψετε τις περιττές δαπάνες. Θα πρέπει να διοχετεύσετε απευθείας τις αποταμιεύσεις στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

11) Κυνήγι για προσφορές

Εάν πρέπει να πληρώσετε για κάτι, κυνηγήστε και κερδίστε την καλύτερη προσφορά. Λάβετε αποσπάσματα από πολλά μέρη και παίξτε τα μεταξύ τους. Πολλές εταιρείες θα μειώσουν τις τιμές τους μόνο και μόνο για να αποκτήσουν το δικό σας προσαρμοσμένο.

Αυτό λειτουργεί για επιτόκια στεγαστικών δανείων, ασφάλειες, εταιρείες τηλεφωνίας, καταστήματα λιανικής και σχεδόν οτιδήποτε χρειαστείτε να αγοράσετε.

12) Αγοράστε ποιότητα

Εάν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε ή να τα καταφέρετε χωρίς αυτό, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα προϊόν καλής ποιότητας. Συχνά τα παλαιότερα αντικείμενα είναι φθηνότερα και γίνονται καλύτερα από μερικά από τα φτηνά σκουπίδια που μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα καινούργια.

Καλύτερα να πληρώσεις λίγο παραπάνω για κάτι που θα σου κρατήσει μια ζωή παρά να αγοράσεις κάτι φθηνότερο που θα πρέπει να αντικαταστήσεις συνέχεια. Είναι ψευδής οικονομία και τα φθηνότερα είδη θα σας κοστίσουν πολύ περισσότερο, καθώς και θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερα απόβλητα.

13) Ανταλλαγή

Μαζί με το παζάρι για την καλύτερη τιμή, μην φοβάστε να προσφέρετε σε ανταλλαγή αντί να πληρώσετε χρήματα για αγαθά και υπηρεσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας, τον χρόνο σας ή κάποια από τα δικά σας προϊόντα/κρέας/αυγά/άλλα πράγματα που φτιάχνετε ως αντικείμενα για ανταλλαγή.

Ίσως εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να αγοράσετε με μισό χοιρινό εκτρεφόμενο σε βοσκοτόπια ή μερικά βιολογικά κοτόπουλα.

14) Ταξινομήστε τη μεταφορά σας

Το κόστος των καυσίμων συνεχίζει να αυξάνεται. Εξοικονομήστε χρήματα χρησιμοποιώντας ένα ποδήλατο όποτε μπορείτε, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ομαδική χρήση αυτοκινήτου με φίλους, οικογένεια και γείτονες, παραμείνετε στο σπίτι και ίσως ψάξετε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

15) Απολαύστε τη ζωή

Για να αποφύγετε την ύφεση, μην αφήνετε τον φόβο να σας ελέγχει.

Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε και φροντίστε να διασκεδάσετε. Αντί να μην κάνετε οικογενειακές διακοπές, για παράδειγμα, πάρτε ένα Staycation ή ανταλλάξτε το σπίτι σας με μια άλλη οικογένεια για δωρεάν διαμονή.

Προσκαλέστε την οικογένειά σας να σκεφτεί δημιουργικούς τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να τσιγκουνευτείτε την ευτυχία. Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, πηγαίνετε μαζί μια βόλτα ή μια βουτιά στην παραλία.

5 κορυφαίες συμβουλές για να προετοιμαστείτε για την ύφεση κορυφαίες 5 συμβουλές για να σας προετοιμάσει η ύφεση συν 15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε εσάς, την οικογένειά σας και το σπίτι σας στην επόμενη ύφεση/κατάθλιψη


Schreibe einen Kommentar