Ιδέες κηπουρικής από την έκθεση λουλουδιών Chelsea

0
Ιδέες κηπουρικής από την έκθεση λουλουδιών Chelsea

Ιδέες κηπουρικής από όλο τον κόσμο και από τους καλύτερους τοπιογράφους του κόσμου εκτίθενται κάθε χρόνο στην έκθεση λουλουδιών Chelsea. Μεταξύ των πολλών εξαιρετικών ιδεών εξωραϊσμού και κηπουρικής που παρουσιάστηκαν στην έκθεση λουλουδιών του Chelsea 2018, ήταν το LG Eco-City Landscape Garden. Αυτός ο εκθεσιακός κήπος ήταν μια λαμπρή αναπαράσταση του τι θα μπορούσε να επιτευχθεί στον εξωραϊσμό του χώρου πρασίνου που διατίθεται σε μια ενιαία μονάδα ανάμεσα σε ένα κατακόρυφο δάσος διαμερισμάτων κατοικιών. Σχεδιάστηκε από Hay-Joung Hwang των Hay Designs, ο κήπος παρουσιάζει κάποια εντυπωσιακή τεχνολογία αλλά με έμφαση στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Ο στόχος εδώ είναι να παρουσιαστούν ιδέες εξωραϊσμού και κηπουρικής ικανές να μειώσουν τη ρύπανση καθώς και να παρέχουν μια εξαιρετική ιδέα κήπου για χρήση σε περιοχές με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού. Για μια εταιρεία σχεδιασμού τοπίου που ιδρύθηκε μόλις το 2015, ο κήπος είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν οικολογικό κήπο.

Ιδέες κηπουρικής
Μία από τις λεπτομέρειες που μπορεί κανείς να εκτιμήσει μόνο τη νύχτα είναι ο φωτισμός του κήπου. Σύμφωνα με τον John Cullen του John Cullen Lighting «Η διαδρομή προς το υπαίθριο καθιστικό και την κουζίνα πέρα ​​είναι φωτισμένη με πλυντήρια δαπέδου Guida, τα δέντρα με προβολείς Kensington, το καθιστικό είναι υποφωτισμένο με Contour HDX27 και ο πίσω κήπος με προβολείς Kew. Το εσωτερικό του Luccas φωτίζει τον τοίχο του καθιστικού και το Square Trimless παρέχει χαμηλό φως στο εσωτερικό της κουζίνας.»

Ιδέες εξωραϊσμού και κηπουρικής κουζίνας

Η ιδέα του σχεδιασμού του τοπίου προβλέπει ότι κάθε διαμέρισμα έχει τον δικό του ευρύχωρο κήπο με βεράντα με πρόσβαση στην κουζίνα. Ένα αποκορύφωμα αυτού του κήπου είναι η έμφαση στο ρόλο των δέντρων και των φυτών για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, τη μείωση της θερμοκρασίας και τη μείωση της επιβλαβούς ρύπανσης από σωματίδια στο πλαίσιο ενός διαμερίσματος πόλης.
Ιδέες κηπουρικής

Ένας άλλος περιβαλλοντικός στόχος του κήπου ήταν να δείξει πώς οι κάτοικοι διαμερισμάτων και πολυκατοικιών μπορούν να παρέχουν φυτά κήπου για να βοηθήσουν τους επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες χρησιμοποιώντας πολύχρωμα αγριολούλουδα σε ένα φυσιολατρικό σχέδιο φύτευσης.

Περιποιημένοι φράκτες από κουτί πλαισιώνουν το βυθισμένο καθιστικό με κρεβάτια κήπου γεμάτο εντυπωσιακά Aquilegia, Trollius και ιδιαίτερα κίτρινα λούπινα. Ολοκληρώνουν τους ζεστούς τόνους τα χάλκινα βερμπάσκουμ και τα πορτοκαλί πετράδια. Σε αντίθεση με τις ζεστές φωτεινές φυτεύσεις είναι τα αφρώδη πιο ψυχρά χρώματα των λευκών αλεπούδων (digitalis), των λευκών λούπινων και των προσεγμένων παιώνιες σε γλάστρες. Το συνολικό αποτέλεσμα κηπουρικής είναι εκπληκτικό.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια σε αυτόν τον κήπο είναι επίσης ένα πραγματικό μάτι. Τα χρώματα και τα σχέδια στα έπιπλα και τα μαξιλάρια ταιριάζουν πολύ με τα πολύχρωμα λουλούδια. Η πέτρινη πλακόστρωση που χρησιμοποιείται σε όλο τον κήπο, βοηθά επίσης στη σύνδεση των διαφορετικών τμημάτων του κήπου μεταξύ τους. Τα γυαλιστερά μαύρα βότσαλα και τα κοντινά φυτά χαμομηλιού στο μπροστινό άκρο του λιθόστρωτου, δίνουν στον κήπο μια ανατολίτικη αίσθηση. Προς το κέντρο του κήπου, το πλακόστρωτο κατεβαίνει σε ένα βυθισμένο καθιστικό. Ο εξωραϊσμός του μικρού σας κήπου σε διαφορετικά επίπεδα όπως αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τον μικρό σας κήπο να φαίνεται μεγαλύτερος. Πίσω από το καθιστικό το πλακόστρωτο του κήπου συνεχίζει κατά μήκος του νερού μέχρι το κομψό και κομψό περίπτερο.

Garden Design Μελβούρνη

Αυτές είναι υπέροχες ιδέες που μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε κατά τον εξωραϊσμό του μικρού σας κήπου στη Μελβούρνη. Εύρεση θεμάτων εξωραϊσμού που μπορούν να εκτείνονται σε όλο τον κήπο και να τραβούν το βλέμμα του θεατή κατά μήκος ή μέσα από το θέμα. Αυτό είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν έναν απίστευτα ελκυστικό κήπο. Πολλές από τις έξυπνες τεχνολογίες που εμφανίζονται θα έχουν εφαρμογές στον κατασκευαστικό κλάδο της Μελβούρνης. Σύμφωνα με την LG „ Τα συστήματα Aquaponics έχουν χρησιμοποιηθεί για την παροχή θρεπτικών ουσιών από τα απορρίμματα ψαριών για να θρέψουν μια κάθετη φάρμα λαχανικών και βοτάνων, ενώ οι ηλιακές τεχνολογίες αντικαθιστούν τα συμβατικά δομικά υλικά για να τροφοδοτήσουν τον φωτισμό LED που δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για να βοηθήσει τα λαχανικά και τα βότανα να αναπτυχθούν». Εκτός από το κούρεμα φράχτη, αυτός είναι ένας κήπος πολύ χαμηλής συντήρησης. Τα aquaponics τροφοδοτούν και ποτίζουν τον κάθετο κήπο και τα βρύα και οι πυκνές φυτεύσεις καταστέλλουν τα ζιζάνια. Χαμομήλι γύρω από το πλακόστρωτο χρησιμοποιείται αντί για γκαζόν και απελευθερώνει ένα χαλαρωτικό άρωμα.

Ιδέες κηπουρικής

Aquaponic πισίνα κήπου και πλακόστρωτο. Αυτό το σύστημα aquaponics έχει χρησιμοποιηθεί για την παροχή θρεπτικών ουσιών από τα απόβλητα ψαριών για τη θρέψη μιας κάθετης φάρμας λαχανικών και βοτάνων. Τα στοιχεία νερού στον κήπο βοηθούν στην απόσβεση του θορύβου της κυκλοφορίας.

Ιδέες κηπουρικής

Aquaponic πισίνα κήπου και πλακόστρωτο. Αυτό το σύστημα aquaponics έχει χρησιμοποιηθεί για την παροχή θρεπτικών ουσιών από τα απόβλητα ψαριών για τη θρέψη μιας κάθετης φάρμας λαχανικών και βοτάνων. Τα στοιχεία νερού στον κήπο βοηθούν στην απόσβεση του θορύβου της κυκλοφορίας.

Τα βρύα μπορούν να αποθηκεύσουν μια εκπληκτική μεγάλη ποσότητα άνθρακα.

Σχετικά με το Landscape Garden Designer

Ο Hay-Joung Hwang μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Νότια Κορέα το 2001 για να σπουδάσει σχεδιασμό κήπου. Αργότερα εκπαιδεύτηκε ως Αρχιτέκτονας Τοπίου στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Η Hay-Joung ίδρυσε τη δική της εταιρεία τοπίου, Hay Designs, το 2015. Η φιλοσοφία της πίσω από κάθε έργο είναι να συνδέσει τον μοντερνισμό με τον παραδοσιακό. Τώρα μπορεί να προσθέσει άλλο ένα ασημένιο χρυσό μετάλλιο στην έκθεση λουλουδιών Chelsea στη λίστα με τα εκπληκτικά της επιτεύγματα. Μπορεί να θεωρηθεί λίγο άτυχη που δεν κέρδισε χρυσό μετάλλιο φέτος. Σε όλους όσους δείξαμε τις φωτογραφίες, έχουν εντυπωσιαστεί πολύ με αυτόν τον κήπο.

Περισσότερες ιδέες κηπουρικής από το Red’s Landscaping

Brighton Espaliered Plants

Σχεδιασμός Παράκτιου Κήπου

Κατασκευή Νέας Κατοικίας Εξωραϊσμός

Σχεδιασμός μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών

Εξωραϊσμός Με Ξανθόρροια Το Αυστραλιανό Γρασίδι

© 2020 Reds Landscaping and Civil – Ποιοτικός εξωραϊσμός Μελβούρνη

Περισσότερα μέρη για να πάρετε υπέροχες ιδέες κηπουρικής από τους καλύτερους τοπιογράφους του κόσμου.

Εκθέσεις λουλουδιών Royal Horticultural Society

Έκθεση λουλουδιών της Μελβούρνης

Schreibe einen Kommentar